ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από το ΥΠΑΑΤ να επανεξετάσει την πολιτική του έναντι των τεύτλων

 
Επανεξέταση στο καθεστώς της ζάχαρης .Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από το ΥΠΑΑΤ να επανεξετάσει την πολιτική του έναντι των τεύτλων, μετά τα τελευταία γεγονότα με τον κορονοϊό και τα σενάρια για πιθανές ελλείψεις τροφίμων. 
 
Ανέκαθεν σε περιόδους κρίσεων η ζάχαρη ήταν ανάρπαστη και η τιμή της αυξάνεται. Ας μην ξεχνάμε ότι από την επεξεργασία των τεύτλων παράγονται εκτός από τη ζάχαρη, οι ζωοτροφές και η μελάσα από την οποία προέρχεται το οινόπνευμα, επίσης απαραίτητο τις μέρες που διανύουμε. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης πανελλαδικά φέτος θα καλλιεργηθούν περίπου 20.000 στρέμματα, ενώ ήδη έχουν σπαρθεί 12.000 στρ. στη Βόρεια Ελλάδα (τα περισσότερα στις Σέρρες), όπου θα λειτουργήσει άλλωστε και το μοναδικό εργοστάσιο του επενδυτή κ. Καραθανάση. Στην Θεσσαλία οι σπορές θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες και υπολογίζεται να καλλιεργηθούν περίπου 1.500 στρέμματα, όσα και πέρυσι. 
 
Υπενθυμίζεται ότι η περσινή σοδειά οδηγήθηκε για βιοαέριο, πουλήθηκε από 20-25 ευρώ/τόνο, ενώ η υπόλοιπη χασούρα για τον παραγωγό καλύφθηκε από τη συνδεδεμένη και αναμένεται και η ενίσχυση μέσω de minimis.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από το ΥΠΑΑΤ να επανεξετάσει την πολιτική του έναντι των τεύτλων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: