ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ζητάμε εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών που καταστρέφονται


Ανίκανοι να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών ο κύριος Βορίδης και η κυβέρνηση, οι τιμές παραμένουν καθηλωμένες στα 2.05, κάτω του κόστους παραγωγής, και η ελαιοπαραγωγή καταστρέφεται. Και το μόνο που κάνουν είναι να συνεδριάζουν με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου για να τάξουν ένα ακόμα εθνικό σχέδιο ελαιολάδου.

Για το ρόλο που παίζουν οι Διεπαγγελματικές Ενώσεις, οι αγρότες έχουμε, πλέον, πείρα. Στόχος τους δεν είναι να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα των παραγωγών, αλλά των μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, οι οποίοι «έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι» σ’ αυτές τις Ενώσεις, είναι ουσιαστικά σαν να βάζουνε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Την ίδια ώρα που Ισπανοί ελαιοκαλλιεργητές, έπειτα από τους πολυήμερους αγώνες τους, φαίνεται να κερδίζουν τις κατώτατες εγγυημένες τιμές, εδώ ο κύριος Βορίδης με διαφορές συκοφαντίες, ότι δεν μπορεί στην ελεύθερη αγορά, ότι είναι καταστροφή για τους αγρότες να το ζητούν και ότι οι αγρότες που το ζητούν είναι υποκινούμενοι, προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο την ικανοποίηση του αιτήματος για κατώτατες εγγυημένες τιμές, αφήνοντας τους παραγωγούς ακάλυπτους απέναντι στους εμπόρους και βιομηχάνους.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντί να απαντήσουν ουσιαστικά στα διαχρονικά αιτήματα επιβίωσης που έχουμε, γιατί και αυτή, όπως και οι προηγούμενες, στηρίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων – βιομηχάνων – εμπόρων – μεγαλοαγροτών και τραπεζιτών, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Να συνειδητοποιήσουν ότι, αν δε βγούμε μαζικά στο δρόμο να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει λύσεις προς όφελός μας. Απεναντίας θα στέκονται, όπως και τώρα, εχθρικά και θα μας ξεκληρίζουν σταδιακά.

Ζητάμε εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών που καταστρέφονται.
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ζητάμε εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών που καταστρέφονται Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: