Πρωτοβουλία από Περιφέρεια Ηπείρου για στήριξη & αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα

Με προτάσεις που διατυπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας, αναλαμβάνει ...Με προτάσεις που διατυπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Με την συνδρομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανατίθενται μελέτες προκειμένου να καταρτιστούν εδαφο-κλιματολογικοί χάρτες, με σκοπό την αξιοποίηση στρατηγικού σχεδιασμού στον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα θα επιχειρηθεί το ξεκαθάρισμα της εικόνας για τους πραγματικά ενεργούς επαγγελματίες αγρότες ώστε να κατευθύνονται προς αυτούς οι ενισχύσεις.

Ταυτόχρονα πρόκειται να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την σύνδεση των ποιοτικών προϊόντων με την τοπική γαστρονομία και τον τουρισμό, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμα η διατύπωση αιτήματος για την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σοβαρά, επίσης, σύμφωνα με τις προτάσεις, αναμένεται να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα για νέα προϊόντα, με τα αρωματικά φυτά να βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια