ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κοροναϊός: Θύματα & οι κτηνοτρόφοιΔιαγραφή του 80% των δανείων, εγγυημένων και κόκκινων και ρύθμιση του υπολοίπου 20% για 15-20 χρόνια, με σταθερό επιτόκιο 1%, ζητάνε σε επιστολή τους τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΚ, Τάκη Πεβερέτο (agrotypos.gr), «η οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων είναι τραγική. Κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, που έχουν πληρώσει μεγάλο μέρος των δανείων τους, καλούνται να πληρώσουν τόκους που φτάνουν μέχρι και το διπλάσιο της αξίας του δάνειου. Έχω δικόγραφα στα χέρια μου και κατασχετήρια.

Την ίδια στιγμή τα ξένα funds αγοράζουν τα δάνεια μας από τις τράπεζες με 3- 20%. Περίπου 50.000 κτηνοτρόφοι είναι καταχρεωμένοι και κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Για αυτό ζητάμε το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και των στάβλων μας, έναντι οποιονδήποτε χρεών μας. Ακόμη ζητάμε μετάθεση, για ένα χρόνο, της πληρωμής των δόσεων των ρυθμισμένων δανείων.

Τώρα αντιμετωπίζουμε δυστυχώς και την παγκόσμια πανδημία του κορωναϊού από την οποία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους γιατί πρέπει να φροντίσουν τα ζώα τους, να τα ταΐσουν να τα αρμέξουν, να τα μεταφέρουν στα σφαγεία κ.α. Οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν.

Έρχεται και το Πάσχα και θα πρέπει να παρθούν μέτρα γιατί η αγορά έχει κυριολεκτικά παγώσει. Επικοινωνώ με τα σφαγεία και μου αναφέρουν ότι συνεχώς ακυρώνουν τις παραγγελίες για αμνοερίφια. Περίπου 500.000 ζώα που θα εξάγονταν φέτος στην Ιταλία κινδυνεύουν να μείνουν στα σφαγεία. Μιλάμε για μεγάλη οικονομική καταστροφή».

Αιτήματα των κτηνοτρόφων

Τα αιτήματα των Κτηνοτρόφων και όπως αυτά αναφέρονται σε επιστολή του ΣΕΚ είναι:
  1. Διαγραφή του 80% των δανείων µας, εγγυηµένων και κόκκινων και ρύθμιση του υπολοίπου 20% για 15-20 χρόνια με σταθερό επιτόκιο 1% (τα ξένα funds αγοράζουν τα δάνεια μας από τις τράπεζες με 3- 20%) 2. Ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και των στάβλων µας, έναντι οποιονδήποτε χρεών µας.
  2. Μετάθεση, για ένα χρόνο της πληρωμής των δόσεων των ρυθμισμένων δανείων.
  3. Κατάργηση του πρόσθετου φόρου ( ΕΝΦΙΑ) στις κτηνοτροφικές –πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Εάν δεν παρθούν, έστω και τώρα αυτά τα ελάχιστα μέτρα προστασίας μας, χιλιάδες κτηνοτρόφοι – πτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την παραγωγή και το δύσκολο επάγγελμα που κάνουμε και θα προστεθούν στις κάποιες χιλιάδες που ήδη έχουν εγκαταλείψει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επάρκεια της χώρας μας σε γάλα κρέας κ.α., την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τις επιπτώσεις σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την κτηνοτροφία- πτηνοτροφία (μεταποίηση, μεταφορές κ.α) αλλά και στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας.

patrisnews.com


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κοροναϊός: Θύματα & οι κτηνοτρόφοι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: