ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μέτρα στήριξης ζητούν αγρότες - κτηνοτρόφοι της ΑργολίδαςMε ανακοίνωση του ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας απευθύνεται στα μέλη του και όλους τους παραγωγούς γενικότερα επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής :

Περιορίζουμε τις εξόδους μας, κυρίως για τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες σε χωράφια και στάβλους, εφοδιαζόμαστε αντίστοιχα το χαρτί μετακίνησης για τις αγροτικές μας εργασίες. Όμως, όσο και αν ο καθένας πρέπει με αίσθημα ευθύνης να εφαρμόσει τις οδηγίες που δίνονται από τους αρμόδιους κρατικούς και επιστημονικούς φορείς, η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της νόσου εξαρτάται πρώτα και κύρια από την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός κίνδυνος, προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας, που ήταν γνωστές σε όλους πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

Στον νομό μας, δεν υπάρχει καμία ΜΕΘ στα νοσοκομεία του νομού, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας κα. Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του Δημόσιου συστήματος Υγείας, που εφαρμόστηκαν διαχρονικά και με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαιτείται, εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να έχουν πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο προσωπικό. Μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα αναγκαία περιστατικά, οι έκτακτες, αλλά και οι πάγιες ανάγκες για την υγεία του λαού.

Τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης στον πληθυσμό για να εφαρμοστούν υποχρεωτικά, πρέπει να συνοδεύονται και με αντίστοιχα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων. Δεν έχει εξασφαλιστεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος για αγρότες-κτηνοτρόφους από το χαμένο εισόδημα (τιμή κρέατος) ή ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που νοσήσουμε. Δεν έχουν παρθεί μέτρα στήριξης και αποζημίωσης της γυναίκας αγρότισσας που αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι για τις ανάγκες παιδιών ή ηλικιωμένων.

Για όλα τα παραπάνω, για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους διεκδικούμε:

Για τους αγροτοκτηνοτρόφους με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουμε οι ίδιοι να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές συνέπειες που ήδη αυξάνονται.

Να μην πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ, τοκοχρεολύσια στις τράπεζες για το επόμενο 6μηνο.

Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς, απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο.


Να καταβληθούν άμεσα στο 100% οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2019 σε όλους τους δικαιούχους όπως και η καταβολή των αποζημιώσεων από ΠΣΕΑ. Άλλωστε είναι δικά μας χρήματα που τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, οι κυβερνήσεις δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ τα τελευταία 9 χρόνια.

Αυξημένα μέτρα στήριξης στην ύπαιθρο, αφού η πλειοψηφία σε αρκετά χωριά είναι άτομα μεγάλης ηλικίας και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.

Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας σε εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο άμεσα.

Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, για τους συναδέλφους που νοσούν ή που αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι για τις ανάγκες παιδιών ή ηλικιωμένων.

Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε προϊόντα που έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον κορονοϊό. ..»
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μέτρα στήριξης ζητούν αγρότες - κτηνοτρόφοι της Αργολίδας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: