ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κορωνοϊος – Λαϊκές αγορές: Νέες αποφάσεις για την λειτουργία τους (ΦΕΚ)


Δημοσιεύτηκαν χθες 22 Μαρτίου στο ΦΕΚ, οι αποφάσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας και του υπουργείου Εσωτερικών, για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Απαγόρευση λειτουργίας των κλάδων των λαϊκών αγορών της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 για τους οποίους απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 έως και το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020.


Άρθρο πρώτο

Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των κλάδων των λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, σε όλη την Επικράτεια από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 έως και το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 20.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Άρθρο δεύτερο

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για τον έλεγχο συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στις διατάξεις που μνημονεύονται στο πρώτο άρθρο της παρούσας, τη λήψη καταγγελιών, τη διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή προστίμων, κατ’ εφαρμογή του παρόντος.

ΦΕΚ

Διαβάστε επίσης:

Λαϊκές αγορές: Σε ποιες περιπτώσεις αναστέλλεται η δραστηριότητα
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κορωνοϊος – Λαϊκές αγορές: Νέες αποφάσεις για την λειτουργία τους (ΦΕΚ) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: