ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη γεωργία & κτηνοτροφίαΟι γεωργοί και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν αδιάκοπα την εργασία τους, είτε δουλεύοντας τη γη, είτε φροντίζοντας τα ζώα τους.

Στη Θεσσαλία η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και απαιτεί την παρουσία των αγροτών στα χωράφια. Αν και οι χώροι προμήθειας των γεωργικών εφοδίων συγκεντρώνουν έναν αριθμό αγροτών, δεν τίθεται ζήτημα επαφής μεταξύ τους, καθώς η ροή της εξυπηρέτησης είναι σχολαστική και άμεση. Όπως δηλώνουν οι παραγωγοί η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. 
 
Σύμφωνα με Ελασσονίτη κτηνοτρόφο «για μας το σπίτι μας είναι ο στάβλος. Ανέκαθεν ο κτηνοτροφικός τομέας ήταν ένας κλάδος απομονωμένος, χωρίς πολλές επαφές και πολύ κόσμο. Η καθημερινότητά μας δεν έχει αλλάξει με τον κορονοϊό. Το μόνο που αλλάζει είναι το καθεστώς των παραγγελιών, αφού θα πρέπει να παραγγείλουμε ζωοτροφές και φάρμακα για δύο μήνες, ώστε να περιορίσουμε τις συχνές επαφές μας». 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Τυρναβίτη αγρότη: 
 
''Πηγαίνουμε στα κλήματα και κλαδεύουμε χωρίς να ερχόμαστε σε επαφή με άλλους, εκτός από τα μέλη της οικογένειάς μας που βάζουν πλάτη σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Επιστρέφουμε το απόγευμα στο σπίτι και αφού καθαρίσουμε πολύ καλά τα χέρια μας, μένουμε μέσα. Έχουμε περιορίσει την απασχόληση των εργατών γης και εργαζόμαστε σκληρά με τα μέλη της οικογένειας. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και κόπος, αλλά έτσι θα είμαστε περισσότερο πιο ασφαλείς, από πλευράς υγεία''.

Την ίδια ώρα σε καραντίνα έχουν τεθεί οι διαβουλεύσεις για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς η πανδημία του κορονοϊού μπλόκαρε όλες τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Μαρτίου, ενώ αποφασίστηκε η αναβολή της επίσημης παρουσίασης της εθνικής στρατηγικής «από το αγρόκτημα στο πιάτο», στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
 roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη γεωργία & κτηνοτροφία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: