ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τροπολογία για τη λύση και εκκαθάριση ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών - Τι προβλέπει


Τροπολογία για τη λύση και την εκκαθάριση των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών κατέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του αρμόδιου υπουργείου με τίτλο "Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις". Παράλληλα, επισημαίνεται πως, σύμφωνα με την τροπολογία απαλλάσσονται οι ανενεργοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, για τα προηγούμενα φορολογικά έτη, από κάθε πρόστιμο, πρόσθετο φόρο, τόκο ή προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής, το οποίο επιβλήθηκε λόγω της μη υποβολής παντός είδους φορολογικοί δηλώσεων, (εισοδήματος, Φ.Π.Α., ακίνητης περιουσίας, παρακρατούμενοι φόρων, μεταβολών μητρώου, μισθωτών υπηρεσιών και λοιπών δηλώσεων), εφόσον υποβάλουν φορολογική δήλωση για το τρέχον φορολογικό έτος εντός προθεσμίας 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου.

Ακολουθούν:

-ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ :Λύση και εκκαθάριση ανενεργών Αγροτικών Συναιτερισμών

Με το παρόν άρθρο ρυθμίζονται θέματα λύσης και εκκαθάρισης των ανενεργών ΑΣ. Για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης, οι ανενεργοί ΑΣ εφόσον υποβάλουν φορολογική δήλωση για το τρέχον φορολογικό έτος εντός προθεσμίας 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, απαλλάσσονται για τα προηγούμενα φορολογικά έτη από κάθε πρόστιμο, πρόσθετο φόρο, τόκο ή προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής το οποίο επιβλήθηκε λόγω της μη υποβολής παντός είδους φορολογικών δηλώσεων, όπως εισοδήματος, Φ.Π.Α., ακινήτου περιουσίας, παρακρατούμενων φόρων, μεταβολών μητρώου, μισθωτών υπηρεσιών και λοιπών δηλώσεων.

-ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ: Λύση και εκκαθάριση ανενεργών Αγροτικών Συναιτερισμών

Εντός των πρώτων 2 μηνών της προθεσμίας που τίθεται για τους ΑΣ της παρ. 3 του άρθρου 36, αυτοί μπορούν να αποφασίσουν τη λύση τους και τη θέση τους σε εκκαθάριση σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 32 του παρόντος νόμου. Στην περίπτωση αυτή, για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης, οι συνεταιρισμοί αυτοί, αφού υποβάλουν φορολογική δήλωση για το τρέχον φορολογικό έτος εντός προθεσμίας 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, απαλλάσσονται για τα προηγούμενα φορολογικά έτη από κάθε πρόστιμο, πρόσθετο φόρο, τόκο ή προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής το οποίο επιβλήθηκε λόγω της μη υποβολής παντός είδους δηλώσεων προς τη φορολογική διοίκηση, όπως εισοδήματος, Φ.Π.Α., ακινήτου περιουσίας, παρακρατούμενων φόρων, μεταβολών μητρώου, μισθωτών υπηρεσιών και λοιπών δηλώσεων.
Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς
εδώ
 
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τροπολογία για τη λύση και εκκαθάριση ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών - Τι προβλέπει Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: