ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση για τα θερμοκήπια των Χανίων ύψους 1.500 ευρώ το στρέμμαΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε σε αποφάσεις που ορίζουν κρατικές ενισχύσεις (de minimis) σε θερµοκηπιακές καλλιέργειες Χανίων ύψους 1.500 ευρώ το στρέμμα.

Η απόφαση για τα Θερμοκήπια των Χανίων:
1.Ύψος ενίσχυσης
* Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση, ορίζονται οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων σε θερμοκήπια, που έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019. Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 1.500 (χίλια πεντακόσια) ευρώ ανά στρέμμα θερμοκηπιακής καλλιέργειας. 
 
2. Οι Δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή επιχείρηση δυνάμενη να λογισθεί ενιαία με αυτούς, σύμφωνα με το άρθρο 3 παραγρ. 2 του ΕΚ 1408/2013, κατά το τρέχον έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, το ύψος των οποίων, συμπεριλαμβανόμενης της χορηγούμενης με την παρούσα, υπερβαίνει το ποσό των 20.000,00 ευρώ.
* Το σωρευτικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών δεν δύναται να υπερβαίνει το εθνικό ανώτατο όριο που καθορίζεται στο παράρτημα Ι του ΕΚ 316/2019 (134.272.042 €).Για το έτος 2020 το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 1.963.500 ευρώ, υπό τον όρο μη υπέρβασης του ορίου του άρθρου 4 της παρούσας απόφασης.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση για τα θερμοκήπια των Χανίων ύψους 1.500 ευρώ το στρέμμα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: