ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΓΣΕΕ: Να δοθεί και στους μακροχρόνια ανέργους το επίδομα των 800 ευρώ


Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) ζητάει την λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας οι οποίοι αγγίζουν τις 470.000 και είναι αβοήθητοι στην πανδημία.

«Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ αυτών, μένουν αβοήθητοι, όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα, λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα, τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία καλεί το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει εδώ και τώρα στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.

«Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», τονίζει η ΓΣΕΕ.
 ΚΙΝΑΛ

Μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνια ανέργους έχει ζητήσει και το ΚΙΝΑΛ.
Για περισσότερους από 470.000 μακροχρόνια ανέργους η κυβέρνηση δεν προβλέπει κανένα μέτρο ενίσχυσης εν μέσω πανδημίας.

Από το πακέτο στήριξης, στο οποίο περιελήφθησαν 1,7 εκ. εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 800.000 επιχειρήσεις, δηλαδή 3,2 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα, δεν προβλέφθηκε το παραμικρό για όσους ανθρώπους παραμένουν εκτός εργασίας για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, στις 31/12/2019 ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες του Οργανισμού 1.064.526 άνεργοι, εκ των οποίων μόνο οι 191.776 έπαιρναν επίδομα.

Από αυτούς, οι 500.049 ήταν άνεργοι για χρονικό διάστημα πέραν του έτους, εκ των οποίων μόνο οι 30.000 λαμβάνουν τη μικρή ενίσχυση των 200 ευρώ ανά μήνα. Και ενώ παρατάθηκαν οι ενισχύσεις του ΟΑΕΔ για όσους τις ελάμβαναν το α’ δίμηνο του 2020, αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων εξαιρέθηκε από τα μέτρα ενίσχυσης την περίοδο της πανδημίας.

Κατά συνέπεια προκύπτει τεράστιο θέμα επιβίωσης αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι όχι μόνο δεν μπορούν να βρουν εργασία (πανδημία, καθυστέρηση έναρξης τουριστικής περιόδου), αλλά τους ξέχασε επιδεικτικά και η πολιτεία. αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

«Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα συμπληρωματική απόφαση ενίσχυσης αυτής της κατηγορίας των ανέργων. Κανείς μέσα στην κρίση δεν μπορεί να νιώθει ή να παραμένει αβοήθητος, να μην έχει τα αναγκαία για την επιβίωσή του» τονίζει.
ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια κατεύθυνση 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την καταβολή έκτακτου επιδόματος 800 ευρώ και στους μακροχρόνια ανέργους.

Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις έχουν ζητήσει και οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης με Ερώτηση που κατέθεσαν προ ημερών στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, στηλιτεύοντας την εξαίρεση των μακροχρόνια ανέργων.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΓΣΕΕ: Να δοθεί και στους μακροχρόνια ανέργους το επίδομα των 800 ευρώ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: