ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τριφυλία: Ξεκινά η συγκομιδή καρπουζιού, προβληματισμός για την κατανάλωση


Προβλήματα στην καρπόδεση λόγω των μεταβολών του καιρού είχαμε στην αρχή της καλλιέργειας πρώιμων καρπουζιών με χαμηλή κάλυψη στην περιοχή της Τριφυλίας. Ωστόσο, ο καλός καιρός κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας βοήθησε την καλλιέργεια. 
 
«Ήδη έχει ξεκινήσει το ξεσκέπασμα της καλλιέργειας», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.

«Μετά τις 12 – 15 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή του πρώιμου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης. Περίπου 6.000 στρέμματα καλλιεργήθηκαν φέτος και αναμένεται μια παραγωγή της τάξης των 40.000 τόνων. Ωστόσο, οι παραγωγοί καρπουζιού φαίνονται προβληματισμένοι. Το 75% της παραγωγής πάει για εξαγωγές. Την εποχή που θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές θα ισχύουν τα μέτρα σε πολλές χώρες λόγω κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν προβλήματα με τα μέσα μεταφοράς. Επίσης, κανείς δε γνωρίζει πώς θα κυμανθεί η ζήτηση στις διεθνείς αγορές. Συνήθως όταν υπάρχει οικονομική κρίση, μειώνεται η κατανάλωση.

Μετά την Τριφυλία θα ακολουθήσει το καρπούζι της Ηλείας, που είναι μεγάλη παραγωγική περιοχή, και ελπίζουμε ο καιρός να βοηθήσει για να έχουμε απορρόφηση της παραγωγής.

Πάντως, το κόστος καλλιέργειας είναι αυξημένο. Η μέση απόδοση είναι στους 5 – 6 τόνους το στρέμμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ο παραγωγός να πιάσει μια τιμή πάνω από 16 – 20 λεπτά το κιλό για να έχει εισόδημα».
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τριφυλία: Ξεκινά η συγκομιδή καρπουζιού, προβληματισμός για την κατανάλωση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: