ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εγκύκλιος ΕΦΚΑ : Απονομή σύνταξης σε αγρότες & εισφορές


Τελικά δεν επρόκειτο για παράλειψη, αφού με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ διευκρινίστηκε ότι οι αγρότες εξαιρέθηκαν από την έκπτωση 25% των εισφορών για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο που χορηγήθηκε, ως έκτακτη διευκόλυνση λόγω της κρίσης του κορονοϊού στους υπόλοιπους μισθωτούς. 
 
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Μ. Βορίδη ανακοίνωσε πως σε συνεννόηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση ενέταξαν στην πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον e-ΕΦΚΑ, τις αποφάσεις συντάξεων γήρατος αγροτών τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση. 
 
Στην κατηγορία περιλαμβάνεται η έκδοση, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον 12.000 συντάξεων του τέως ΟΓΑ «με το πάτημα ενός κουμπιού» παρακάμπτοντας έτσι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών και επιτρέποντας στους αγρότες να εισέλθουν πρώτοι στη νέα ψηφιακή εποχή που εγκαινιάζει η Κυβέρνηση. 
 
Ο άμεσος αυτός τρόπος έκδοσης των συντάξεων αποτελεί εφαρμογή του νόμου 4670/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και με τον οποίο εντάχθηκαν για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική διαδικασία και οι αγρότες του τέως ΟΓΑ.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εγκύκλιος ΕΦΚΑ : Απονομή σύνταξης σε αγρότες & εισφορές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: