ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βορίδης-Αθανασόπουλος συζήτησαν για μέτρα προστασίας της παραγωγής πατάτας


Τα μέτρα προστασίας της παραγωγής πατάτας ήταν το αντικείμενο επικοινωνίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο. Τα μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό των εισαγωγών πατάτας από τρίτες χώρες, στην προστασία της εγχώριας εαρινής πατάτας και τη διάθεσή της στην αγορά.

Ο κ. Βορίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Αθανασόπουλο, καθώς δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση δια ζώσης λόγω των συνθηκών, σημείωσε ότι συνεκτιμήθηκαν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο υπουργείο και ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι. 
 
Συγκεκριμένα, γίνονται έλεγχοι για την ταυτότητα του προϊόντος προς αποφυγή των παράνομων ελληνοποιήσεων στα σημεία κεντρικής διάθεσης και λιανικής πώλησης. Ελέγχονται ποσότητες εισαγωγών από τρίτες χώρες και έχει δοθεί εντολή για αυστηρές φυτοϋγειονομικές πιστοποιήσεις. Καταβάλλεται, επίσης, μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης των εξαγωγών πατάτας.

Εκτιμάται δε, ότι με τους αυστηρούς ελέγχους σε εισαγωγές και ελληνοποιήσεις δημιουργούνται στην αγορά οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες με τους καλύτερους δυνατούς όρους η φετινή συγκομιδή της εαρινής πατάτας.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που τυχόν προκύψουν το επόμενο διάσημα λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας. 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βορίδης-Αθανασόπουλος συζήτησαν για μέτρα προστασίας της παραγωγής πατάτας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: