ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες: Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε χρήματα να καλλιεργήσουμε


Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες: «Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε χρήματα να καλλιεργήσουμε» «Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια αγροτικής παραγωγής. Μάλιστα, λόγω κλεισμένων συνόρων και περιοριστικών μέτρων, κάποια προϊόντα τα πετάμε, όπως οι φράουλες. Το ελαιόλαδο επειδή δεν υπάρχουν εξαγωγές έχει σταματήσει η πώλησή του στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Βεσκούκης 

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Γιώργος Βεσκούκης, πρόεδρος αγροτικού συλλόγου δυτικής Αχαΐας, για τους κινδύνους που εγκυμονούν στις καλλιέργειες λόγω κοροναϊού.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια αγροτικής παραγωγής. Μάλιστα, λόγω κλεισμένων συνόρων και περιοριστικών μέτρων, κάποια προϊόντα τα πετάμε, όπως οι φράουλες. Το ελαιόλαδο επειδή δεν υπάρχουν εξαγωγές έχει σταματήσει η πώλησή του στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Βεσκούκης.

«Οι τιμές από τον παραγωγό είναι πιστεύω σε πολύ καλά επίπεδα. Δεν ξέρω τι γίνεται στην πορεία μέχρι να φτάσουν στην Αθήνα και τις αγορές. Δεν έχουμε κάνει καμία αύξηση στα προϊόντα λόγω κοροναϊού» συνέχισε ο ίδιος.

«Το θέμα είναι αν έχουν οι αγρότες χρήματα να καλλιεργήσουν. Αυτό με φοβίζει. Αν θα έχουν να καλλιεργήσουν την επόμενη μέρα ώστε να έχουμε προϊόντα» επεσήμανε ο κ. Βεσκούκης ο οποίος απηύθυνε με έκκληση προς το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης να ενταχθούν στα μέτρα όλοι οι αγρότες.


 

 


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες: Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε χρήματα να καλλιεργήσουμε Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:05 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: