Αγρότες: Κάντε γρήγορα με τους εργάτες γης

Κοινή ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Δαμασίου εξεδόθη, με αφορμή την ανησυχία των αγ...Κοινή ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Δαμασίου εξεδόθη, με αφορμή την ανησυχία των αγροτών πως θα συναντήσουν πολύ σύντομα, λόγω των δυναμικών καλλιεργειών τους, σοβαρό πρόβλημα διότι θα ενταθούν οι καλλιεργητικές φροντίδες και για την κάλυψη των αναγκών τους θα χρειαστούν άμεσα εργάτες γης. 
 
Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας καθώς χρειάζονται εκατοντάδες εργάτες γης και για τις καλλιέργειες τις στρεμματικής έκτασης που καλύπτει ο Δήμος Τυρνάβου. 
 
Πρέπει να παρθούν αύριο κιόλας μέτρα που έχουν να κάνουν με τη μετακίνηση και τη διαμονή των εργατών γης στα χωριά και τις περιοχές που πρέπει να εργαστούν, μεταφορά και εργασία στα χωράφια. 
 
Δεν χωράει καμιά υποτίμηση των κινδύνων για την υγεία και την παραγωγή που μπορεί να ανακύψουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα» καταλήγει η ανακοίνωση.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
Roustas@eleftheria.greleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια