ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Μέτρα στήριξης αγροδιατροφικου τομέα


Τέσσερις προτάσεις του ΕΛΚ για τους αγρότες
Τις προτάσεις-μέτρα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τους αγρότες παρουσίασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκει η Νέα Δημοκρατία, παρουσίασε μία δέσμη μέτρων 4 σημείων για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα στη δύσκολη περίοδο που βιώνει όλη η Ευρώπη λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Πρώτον, διατήρηση της ενιαίας αγοράς.

Δεύτερον, θέσπιση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η στήριξη των αγροτών.

Τρίτον, δημιουργία μίας δραστικής και αποτελεσματικής στρατηγικής της Ε.Ε. για την παρακολούθηση της αγοράς, την πρόληψη και τη διαχείριση κρίσεων.

Και τέταρτον, προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και διατήρηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ στα ίδια επίπεδα με την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Ενώ επισήμανε ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση αυτήν την περίοδο για τους αγρότες μας είναι απαραίτητη και θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί της ΚΑΠ και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος των αγροτών τη στιγμή που το εισόδημά τους δοκιμάζεται από την πανδημία.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε ο Έλληνας ευρωβουλευτής και ενσωματώθηκαν στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι:

- Πληρωμή στο επόμενο διάστημα με τη μορφή αυξημένων προκαταβολών των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων του Πυλώνα ΙΙ.

-Ευελιξία στους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους.

-Αξιοποίηση των προβλεπόμενων μηχανισμών της ΚΑΠ για την αντιμετώπιση των κρίσεων της αγοράς με παροχή πιστώσεων στους αγρότες κατά τα πρότυπα της κρίσης στον γαλακτοκομικό τομέα και στο ρωσικό εμπάργκο.

-Θέσπιση νέων μέτρων για τις κρίσεις στις αγορές.

-Συνεχής παρακολούθηση των επιπτώσεων που υφίστανται τα προϊόντα λόγω των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η πανδημία COVID-19 καταδεικνύει τη θεμελιώδη σημασία του αγροδιατροφικού τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργεί ομαλά και αδιατάρακτα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους σχετικού μηχανισμούς της ΚΑΠ και όλα τα διαθέσιμα κονδύλια. Και αν χρειαστεί και κριθεί απαραίτητο πρέπει να εγκρίνουμε άμεσα και να διαθέσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση».

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Μέτρα στήριξης αγροδιατροφικου τομέα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: