ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ενισχύσεις υπέρ των αιγοπροβατοτρόφων σχεδιάζει το ΥπΑΑΤ

 
Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα θα καθορίσει τις ενισχύσεις υπέρ των αιγοπροβατοτρόφων της χώρας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού. 
Το επιτελείο του υπουργείου παρακολουθεί την πορεία της αγοράς των αμνοεριφίων ανά Περιφερειακή Ενότητα, αποτυπώνει τη ζήτηση και την προσφορά και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τα συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης, τα οποία κοστολογούνται περίπου σε 15 εκατομμύρια ευρώ, από το συνολικό πακέτο των 150 εκατομμυρίων που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανότερο σενάριο, μια ενίσχυση της τάξεως των 2 ευρώ το κιλό για όποιο μικρό σφάγιο διατέθηκε με χαρτιά (τιμολόγια) τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και αντίστοιχη ενίσχυση για όσα παραμένουν αδιάθετα στον στάβλο (θα γίνει σχετική καταγραφή). 
Άλλοι πάλι προτείνουν να ακολουθηθεί το γαλλικό μοντέλο και να δοθεί ειδική ενίσχυση όλων των θηλυκών αιγοπροβάτων, ενδεχομένως και με 30 ευρώ το ζώο, έτσι ώστε να δοθεί κίνητρο αύξησης του ζωικού κεφαλαίου.
Πάντως οι κτηνοτρόφοι «κάθονται» σε αναμμένα κάρβουνα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στους ΚΑΔ να αναστείλουν τις πληρωμές επιταγών έως 75 μέρες. 
Αν και οι περισσότερες εταιρείες γνωστοποίησαν ότι θα πραγματοποιήσουν κανονικά τις πληρωμές, αρκετοί παραγωγοί φοβούνται ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, εάν δεν πληρωθούν σύντομα.


Από τον Γιώργο Ρούστα
 roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ενισχύσεις υπέρ των αιγοπροβατοτρόφων σχεδιάζει το ΥπΑΑΤ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: