ΓΣΕΕ : Το υπ. Εργασίας καθυστερεί να νομοθετήσει την παράταση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων

Καθυστερήσεις στις δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας να νομοθετήσει την παράταση της ισχύος των συλλογικών συλλογικών ή των σχετικών δ...Καθυστερήσεις στις δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας να νομοθετήσει την παράταση της ισχύος των συλλογικών συλλογικών ή των σχετικών διαιτητικών αποφάσεων διαπιστώνει η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία το υπουργείο Εργασίας είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει αυτό το μέτρο τη Μεγάλη εβδομάδα

Καθυστερήσεις στις δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας να νομοθετήσει την παράταση της ισχύος των συλλογικών συλλογικών ή των σχετικών διαιτητικών αποφάσεων διαπιστώνει η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία το υπουργείο Εργασίας είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει αυτό το μέτρο τη Μεγάλη εβδομάδα προκειμένου να δεχτούν πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματά τους εργαζόμενοι κλάδων των οποίων η σύμβαση λήγει αυτό το διάστημα.

Ολιγωρία που προκαλεί ερωτηματικά

«Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν από την καθυστέρηση υλοποίησης των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προς τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για τη νομοθετική παράταση – εντός της Μ. Εβδομάδας – των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και διαιτητικών αποφάσεων, που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν, ως στοιχειώδη πράξη προστασίας των όρων εργασίας και αμοιβής εργαζομένων, που καλύπτονται από αυτές» επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται εκτός προστασίας αυτών των συλλογικών ρυθμίσεων και να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος τα επίπεδα των όρων εργασίας και αμοιβών να κατρακυλήσουν ακόμη περισσότερο και οι εργαζόμενοι να δεχθούν ένα ακόμη καίριο πλήγμα στα εργασιακά τους δικαιώματα».

«Η αποτροπή του κινδύνου αυτού αποτελεί ευθύνη, ιδίως, του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένουμε να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική παράταση. Διαφορετικά, οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ότι «κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να αποδομήσουν πλήρως το συλλογικό δίκαιο», υποστηρίζει η ΓΣΕΕ. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]