ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σωκ.Βαρδάκης:Μέτρα για τον πρωτογενή τομέα λόγω των επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα του κοροναϊούΤην ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα της χώρας, λόγω των επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα επισήμανε με σχετική ερώτηση του, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, την οποία συνυπογράφουν 43 βουλευτές. 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο κ. Βαρδάκης, τον περιορισμό της μετακίνησης των ανθρώπων ακολούθησε ο περιορισμός “μετακίνησης” των προϊόντων, καθώς τόσο οι εξαγωγές, όσο και η διακίνησή τους, στην εσωτερική αγορά μειώθηκαν δραματικά και σε κάποιες περιπτώσεις σταμάτησαν.

Τόνοι παραγόμενων προϊόντων, πάνω από το 50% της παραγωγής, καταλήγει στις χωματερές αφού λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να εξαχθούν.

«Ο αγροτικός κόσμος δέχεται μεγάλο πλήγμα λόγω του χαμένου εισοδήματος του από την απώλεια των προϊόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Αντιστοίχως, πλήγμα δέχονται και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι περίμεναν το Πάσχα για να διοχετεύσουν στην αγορά το ελληνικό κρέας.

Τα προβλήματα και οι δραματικές οικονομικές εξελίξεις για τον πρωτογενή τομέα, ξεκίνησαν, σε όλη την επικράτεια, πολύ πριν την εμφάνιση του κοροναϊού και την όποια λήψη περιοριστικών μέτρων. Ο δήμος Βιάννου, για παράδειγμα, κατεξοχήν περιοχή παραγωγής πρώιμων κηπευτικών και ελαιολάδου, εκπέμπει sos μέσω της δημοτικής Αρχής.

Οι περισσότερες περιοχές στην Κρητη που στηρίζονται αμιγώς στο αγροτικό εισόδημα, με παραγωγή οπωροκηπευτικών και ελαιολάδου, αδυνατούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Η φετινή ελαιοπαραγωγική περιοδος ήταν καταστροφική, για σειρά γνωστών σε όλους μας πλέον λόγων. Παρά τα αγωνιώδη και επανειλημμένα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και παρά τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, η στάση της πολιτικής ηγεσίας ήταν απελπιστικά ανεπαρκής».

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, δεδομένου ότι για περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως η Κρήτη, όπου χάνεται και η τουριστική περίοδος, αν η κυβέρνηση δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα μιλάμε για ολική καταστροφή της οικονομίας των περιοχών αυτών, με αποκλειστική ευθύνη της.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Σωκ.Βαρδάκης:Μέτρα για τον πρωτογενή τομέα λόγω των επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα του κοροναϊού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: