ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ακόμη περιμένουν λύση οι παραγωγοί ...Μονάχα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα όσα βιώνουν οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης, οι οποίοι και έκαναν το… «λάθος» όπως αποδείχθηκε τελικά να δραστηριοποιηθούν στις λαϊκές αγορές της Αθήνας. 

Μετά από μαραθώνιες προσπάθειες των παραγωγών να εξηγήσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πως η κύρια δραστηριοποίηση τους για πώληση προϊόντων πραγματοποιείται στην Αθήνα, εκδόθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με βάση την οποία θα πρέπει να επιλέξουν μία μόνο Περιφέρεια για να δραστηριοποιούνται. 

Όπως ήταν λογικό, οι περισσότεροι παραγωγοί επέλεξαν την Αττική, αφού εκεί ούτως ή άλλως δραστηριοποιούνταν. Όπως όμως υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και παραγωγός, Μανώλης Μιχελάκης, ενώ οι παραγωγοί επέλεξαν να παραμείνουν «όμηροι» στην Αθήνα για όσο διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, φθάνοντας στις λαϊκές διαπίστωσαν πως δεν βρίσκονται στις λίστες των παραγωγών που μπορούν να συμμετέχουν. 

Ο κ. Μιχελάκης υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά πίσω από την συγκεκριμένη εξέλιξης, κάνοντας σαφές πως στις περισσότερες λαϊκές υπάρχει ελεύθερος χώρος για την τοποθέτηση των πάγκων τους και δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί αφού επί χρόνια δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, πλέον επικρατεί αυτό το καθεστώς. 

Τα προβλήματα βέβαια δεν υπάρχουν μόνο στους παραγωγούς που είναι και πωλητές σε λαϊκές αγορές, αλλά και στους παραγωγούς που προμηθεύουν με προϊόντα λαϊκές, αφού παρά το ότι έχει παρατηρηθεί μια μικρή αύξηση στη ζήτηση, η μεγάλη πλειοψηφία των προϊόντων καταλήγει στις χωματερές. 

Την ίδια στιγμή, οι λαϊκές της βορείου Ελλάδας κυρίως, όπως τονίζει ο κ. Ορφανουδάκης, εξακολουθούν να πραγματοποιούν αθρόες εισαγωγές από την Τουρκία σε κηπευτικά προϊόντα, οδηγώντας στα αζήτητα την ελληνική παραγωγή, σε μια περίοδο, μάλιστα, που όπως αναφέρει, η στήριξη των τοπικών προϊόντων θεωρείται περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩΓια άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ακόμη περιμένουν λύση οι παραγωγοί ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: