ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Άρχισε η καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεια


Ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες η καλλιεργητική περίοδος βιομηχανικής τομάτας, με τους παραγωγούς να φυτεύουν σε ένα κλίμα αβεβαιότητας που έχει αυξηθεί λόγω και των περαιτέρω οικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο, το κλίμα αβεβαιότητας είναι γενικότερο στον αγροτικό κόσμο, αφού ακόμα δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση για συγκεκριμένα μέτρα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πέραν της ενημέρωσης από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι θα δοθούν 150 εκατ. ευρώ για τον αγροτικό τομέα.

«Η καλλιεργητική περίοδος για τη βιομηχανική τομάτα ξεκίνησε. Ήδη «προχωρά» η φύτευση. Οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας, αλλά και των άλλων προϊόντων έχουν αγωνία λόγω και του κορωνοϊού.

Η βιομηχανική τομάτα μπορούμε να πούμε ότι είναι σε μια καλύτερη θέση, γιατί είναι τυποποιημένο προϊόν. Μέχρι στιγμής πάμε καλά και βλέποντας και κάνοντας αφού υπάρχει μια γενικότερη αβεβαιότητα.

Δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις. Πιστεύω ότι θα είμαστε στα περσινά επίπεδα όσον αφορά στα στρέμματα. Περίπου δηλαδή στα 10.000 στρέμματα», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας πρόσθεσε ότι οι παραγωγοί είναι επιφυλακτικοί για την χαμηλή τιμή, που κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα, δηλαδή 78- 80 ευρώ ο τόνος.

«Ένα στρέμμα βιομηχανικής τομάτας έχει έξοδα περίπου 650 ευρώ. Αν παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες δημιουργήσουν προβλήματα και τους πάει «πίσω», καταστρέφονται. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μοιραία θα σταματήσει η καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας.

Ακόμα δεν έχουμε δει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παρεμβαίνει σχετικά με εξειδικευμένα μέτρα για τους αγρότες. Όλοι είναι σε αγωνία. Οι καρπουζοπαραγωγοί κυρίως αυτές τις μέρες γιατί αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα του θερμοκηπίου.

Οι παραγωγοί περιμένουν πραγματικά μέτρα από την κυβέρνηση για να στηριχτούν και να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για 150 εκατ. ευρώ στον αγροτικό τομέα. Αλλά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Αυτό που ζητούν οι παραγωγοί είναι ότι όσοι χάσουν εισόδημα, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, να πληρωθεί το εισόδημά τους. Αυτό ζητάει ο κόσμος…», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Άρχισε η καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:29 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: