ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διαμαρτυρία αγροτών στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης


Συμβολική κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου της πόλης, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης για την υγεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, «η κινητοποίηση - διαμαρτυρία ήταν με σκοπό να καταγγελθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ιδιαίτερα στο Κ.Υ. Μεσσήνης. Αυτό που αντικρίσαμε ήταν κλειδωμένες πόρτες, ασθενείς να μπαίνουν μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, γιατρούς με νοσηλευτές να προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους από τα παράθυρα. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση. Χαρακτηριστικά νοσηλεύτρια μας δήλωσε ότι χρησιμοποιεί 12 μέρες την ίδια μάσκα, την οποία μάλιστα έχει αγοράσει μόνη της».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να προσλάβει γιατρούς και προσωπικό για να στελεχώσει το Κ.Υ., κάνει το αντίθετο. Το “ξεδοντιάζει” εν μέσω κορονοϊού! Χαρακτηριστικό ότι 2 γιατροί του ΚΥ πήραν μετάθεση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ετσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ενίσχυση του συστήματος υγείας και ειδικά της πρωτοβάθμιας!».

Ο Α.Σ. μεταξύ άλλων ζητεί «να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προστασίας της υγείας του λαού άμεσα. Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα για τα Κ.Υ. του νομού απαιτείται άμεση στελέχωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πληθυσμός στην πλειοψηφία του ανήκει στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιακά)».
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Διαμαρτυρία αγροτών στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: