ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φάρσαλα :«Ξηλώνουν» αγροτικά εξαρτήματα ποτίσματος & μετασχηματιστές


«Ξηλώνουν» αγροτικά εξαρτήματα ποτίσματος και μετασχηματιστές -Η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Φαρσαλινούς αγρότες

Τον ύπνο τους έχουν χάσει τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες στην επαρχία Φαρσάλων από τις επιδρομές αγνώστων που αρπάζουν στο πέρασμά τους αγροτικά εξαρτήματα ποτίσματος και αφαιρούν ηλεκτρολογικό υλικό από το τοπικό δίκτυο των γεωτρήσεων, ενώ συνεχίζονται οι κλοπές μετασχηματιστών από το δίκτυο της ΔΕΗ για να πάρουν τον χαλκό.

Σύμφωνα με την "ΕτΔ", τις προηγούμενες ημέρες οι άγνωστοι δράστες «έγδυσαν» τρία διαφορετικά ηλεκτρομοτέρ ποτίσματος γεωτρήσεων, που βρίσκονταν μεταξύ των χωριών Βασιλί, Ανωχωρίου και Ευυδρίου (του πρ. Δήμου Ενιπέα) στον Δήμο Φαρσάλων, κοντά σε κεντρικούς δρόμους, ώστε να έχουν γρήγορη διαφυγή από το σημείο, ενώ αφαίρεσαν επίσης με χειρουργική ακρίβεια, βάνες ποτίσματος, οι οποίες ήταν σε εμφανή σημείο από υπόγειο αγωγό ποτίσματος, ηλεκτρολογικό υλικό (καλώδια) από τα σπιτάκια των γεωτρήσεων κ.α. δημιουργώντας προβλήματα στους αγρότες, καθώς για την αποκατάστασή τους θα χρειαστεί πέρα από τα έξοδο για την αγορά αυτών, να πραγματοποιήσουν χωματουργικές εργασίες στους αγωγούς, ώστε να αποκαταστήσουν τη βλάβη στο δίκτυο άρδευσης αλλά και στο τοπικό ηλεκτρολογικό δίκτυο του χωραφιού.

Στην παράνομη δράση τους βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αυτό τον καιρό, τη μειωμένη κίνηση λόγω της καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που συμπίπτει όμως με το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου και την έναρξη των ποτισμάτων στις καλλιέργειες, δημιουργώντας περαιτέρω πονοκέφαλο στους αγρότες που πρέπει να βάλουν άμεσα το χέρι στην τσέπη, προκαλώντας τους μεγάλη οικονομική ζημιά αλλά και προβλήματα στη φροντίδα των χωραφιών τους.

Παρόμοιες κλοπές σε μετασχηματιστές χωραφιών του δικτύου της ΔΕΗ αυτή τη φορά συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες, στα χωριά Σκοτούσσα και Αγία Τριάδα (πρ. Δήμου Πολυδάμαντα) του Δήμου Φαρσάλων, χωριά τα οποία είναι γειτονικά μεταξύ τους. Αυτά ήταν τα τελευταία από μια σειρά παρόμοιων κρουσμάτων, πιθανότατα από τους ίδιους δράστες. Οι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή και έχουν καταγγείλει τις κλοπές στο Α.Τ.Φαρσάλων, που προσπαθεί να εξακριβώσει πού κατέληξαν τα κλοπιμαία και να εντοπίσουν τους δράστες.


Του Γ. Γκαντέλου
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Φάρσαλα :«Ξηλώνουν» αγροτικά εξαρτήματα ποτίσματος & μετασχηματιστές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:42 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: