ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αυξημένο ενδιαφέρον στη Θεσσαλία για αναμπέλωσηΗ παραπάνω απόφαση αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους οινοπαραγωγούς της Θεσσαλίας, καθώς η περιφέρεια Θεσσαλίας συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης 36.500 στρέμματα αμπελιού έχουν δηλωθεί στο Μητρώο, άρα με το 1% προς αναμπέλωση θα αξιοποιηθούν τα 365 στρέμματα. Οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν το ΦΕΚ, το οποίο θα ορίσει και τα κριτήρια βαθμολόγησης των υποψηφίων. 
Συνήθως αυτοί που έχουν από 30 έως 100 στρέμματα παίρνουν 3,5 μόρια, όσοι έχουν βιολογικά λαμβάνουν μία μονάδα, όσοι κατοικούν σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων επίσης μία μονάδα. Από τα 36.500 στη Θεσσαλία, τα 24.600 βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο νομός μας θα λάβει και τα περισσότερα στρέμματα (αν και είναι το πιο πιθανό). 
Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές των Μετεώρων, της Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία, του Μεσενικόλα στην Καρδίτσα δραστηριοποιούνται μεγάλες οινοποιητικές μονάδες και συνεταιρισμοί, οι οποίοι διεκδικούν επί ίσοις όροις τα προβλεπόμενα στρέμματα.

Από τον Γιώργο Ρούστα
 roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αυξημένο ενδιαφέρον στη Θεσσαλία για αναμπέλωση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: