ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πατατοπαραγωγοί Μεσσήνης: «Πεθαίνουμε και κανείς δεν ενδιαφέρεται»


Ανοιχτή επιστολή πατατοπαραγωγών σε δήμαρχο – Δ.Σ. Μεσσήνης και βουλευτές Μεσσηνίας
Ανοικτή επιστολή- «κραυγή αγωνίας» προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, αλλά και τους βουλευτές Μεσσηνίας, αποστέλλουν πατατοπαραγωγοί της περιοχής, ζητώντας στήριξη του προϊόντος τους.

 
Όπως αναφέρουν: «Τον κόσμο απειλεί η πανδημία του κορωνοϊού και εμάς τους πατατοπαραγωγούς ο ιός της αδιαφορίας των κυβερνώντων και της πλήρους εγκατάλειψής μας στο έλεος του Θεού. Για άλλη μια χρονιά αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο της καταστροφής και εξαφάνισής μας ως πατατοπαραγωγών, και αυτή τη φορά, όχι από καιρικές και άλλες αντιπαραγωγικές συνθήκες, αλλά από την πλήρη αδιαφορία και απάθεια όλων εκείνων που δήθεν μας αντιπροσωπεύουν. 
 

Παρότι με παραστάσεις και ενημερώσεις μας, τόσο προς το δήμαρχο της πόλης μας όσο και προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, αλλά και την έκφραση της αγωνίας μας προς τους βουλευτές του νομού μας, μετά την κατάρρευση του ελαιοκομικού εισοδήματος της αγροτιάς, η αθρόα και ανέλεγκτη εισαγωγή πατάτας από τρίτες χώρες απειλεί να αφήσει τις δικές μας πατάτες, όχι στο ράφι, αλλά στο χωράφι. Όσες ποσότητες τελικά απορροφηθούν, θα είναι προς όφελος των μεσαζόντων και εμπόρων και μια ευκαιρία τους για χοντρό και γερό χαρτζιλίκι και όχι μια πηγή ελάχιστου εισοδήματος για εμάς, αφού οι τιμές που δίνονται είναι τόσο χαμηλές και εξευτελιστικές, που δεν καλύπτουν ούτε καν τα 2/3 του κόστους παραγωγής μας.

Την ύστατη για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή στιγμή και πριν το ποτάμι της αγανάκτησης μας πνίξει, όχι μόνο εμάς αλλά και όσους είναι υπόλογοι για το κατάντημά μας, ζητάμε από όλους εσάς, που απαθώς κωφεύσατε, να αρθείτε στο ύψος των ευθυνών σας και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα ανακουφίσουν πρόσκαιρα το πρόβλημα επιβίωσής μας και θα επιτρέψουν τη μελλοντική ύπαρξή μας ως πατατοπαραγωγών.

Ζητάμε τη με οποιονδήποτε τρόπο και μέσα άμεση ενίσχυση και ανακούφισή μας, τη με οποιονδήποτε τρόπο απορρόφηση της ώριμης ήδη παραγωγής σε τιμές που θα καλύψουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής και ένα ελάχιστο για την επιβίωσή μας εισόδημα, και, τέλος, τη λήψη από τώρα όλων των αναγκαίων μέτρων και πολιτικών που θα επιτρέψουν μια ασφαλέστερη παραμονή μας στον κλάδο αυτό παραγωγής».

Να σημειωθεί πως την επιστολή ακολουθούν υπογραφές των πατατοπαραγωγών.
 
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πατατοπαραγωγοί Μεσσήνης: «Πεθαίνουμε και κανείς δεν ενδιαφέρεται» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: