Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ: «Πήραν μέτρα για το κεφάλαιο όχι για αγρότες, κτηνοτρόφους»


Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ σε κάλεσμά του προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους επισημαίνει ότι η έξαρση της πανδημίας βρίσκει αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφους απροστάτευτους και περισσότερο εκτεθειμένους, ενώ νέα πλήγματα έρχονται σήμερα να προστεθούν σε όσους δουλεύουν στο χωράφι ή στον στάβλο σε αντίξοες συνθήκες για να τα βγάλουν πέρα.


Το κάλεσμα σημειώνει ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι λεγόμενες δυνάμεις της αγοράς δρουν εναντίον του αγρότη και του κτηνοτρόφου και υπέρ των αντιπάλων του, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας «έχουν ως κύριο στόχο να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου».

Το ΚΚΕ διεκδικεί πλαίσιο αιτημάτων για να μπορέσει να επιβιώσει, και να μείνει στην παραγωγή ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος και υποστηρίζει με κάθε τρόπο τα αιτήματα του ριζοσπαστικού αγροτικού κινήματος για:

-Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων που πλήττονται. Να στηριχθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

-Μέτρα για τη διοχέτευση με ευθύνη του κράτους των ευπαθών προϊόντων και του αιγοπρόβειου κρέατος με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές αμνοεριφίων και αυγών ενόψει του Πάσχα. Να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι των αποκλεισμένων περιοχών με δωρεάν παροχή ζωοτροφών από το κράτος.

-Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών όσο διαρκέσει η πανδημία.

-Αμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ για το 2019.

-Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

-Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο.

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

-Αμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους αγροτοκτηνοτρόφους.

-Δωρεάν υποβολή των αιτήσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ, ανοιχτή με απλοποιημένες διαδικασίες, χωρίς «μεσάζοντες».

-Δωρεάν παροχή μέσων ατομικής προφύλαξης και απολύμανσης.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η έξαρση της πανδημίας ανέδειξε «με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις βαριές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος Υγείας που ήταν γνωστές και πριν την εμφάνιση του κορονοϊού».

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου, ικανού να προστατεύσει τη λαϊκή υγεία, στις πάγιες και τις έκτακτες περιπτώσεις» τονίζει.

Το ΚΚΕ καλεί τον αγρότη να πάρει τη δική του θέση στον συλλογικό αγώνα σε κοινή δράση με τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους άλλους αυτοαπασχολούμενους.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ: «Πήραν μέτρα για το κεφάλαιο όχι για αγρότες, κτηνοτρόφους» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: