ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χαμόγελα για τα συμπύρηνα ροδάκινα

 
Χαμόγελα για τα συμπύρηνα ροδάκινα -Προβληματισμός για τα επιτραπέζια στην επαρχία Τυρνάβου
Ανάμεικτα τα συναισθήματα στις τάξεις των παραγωγών ροδάκινου στην επαρχία Τυρνάβου, καθώς η καλλιέργεια στα συμπύρηνα (βρίσκεται στο στάδιο της ανθοφορίας) εξελίσσεται ομαλά, ενώ δεν έχει επηρεαστεί από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και την παγωνιά, εν αντιθέσει με τα επιτραπέζια που χτυπήθηκαν από τον καιρό και τις επόμενες ημέρες θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς.

Η συγκομιδή στα συμπύρηνα (πρώιμες ποικιλίες) θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και αναμένεται με ενδιαφέρον, λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει από τις ντόπιες βιομηχανίες. Αντιστρόφως ανάλογη είναι η εικόνα στα επιτραπέζια, στα οποία η υπερπαραγωγή που σημειώνεται πανελλαδικά έχει ρίξει αισθητά την τιμή.

Για τα συμπύρηνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις ντόπιες κονσερβοποιίες, οι οποίες απορροφούν όλη σχεδόν την ποσότητα της περιοχής, έχουν αυξήσει τους ρυθμούς εργασίας στα εργοστάσια, καθώς η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού μεγάλωσε την καταναλωτική ζήτηση και στις κονσέρβες, τόσο στις εξαγωγές, όσο και στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 
 
Έτσι αν μέχρι τη συγκομιδή ο καιρός βοηθήσει και η αγορά συνεχίζει να επιζητά την κονσέρβα, τότε θεωρείται σίγουρο πως ένα μέρος των κερδών από την αυξημένη καταναλωτική ζήτηση θα μετακυλισθεί στον παραγωγό.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
 roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 
Χαμόγελα για τα συμπύρηνα ροδάκινα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: