ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σταθερά τα καλλιεργούμενα στρέμματα στο καλαμπόκι στην Θεσσαλία

Οι μέτριες προσδοκίες για το βαμβάκι μαζί με την πεποίθηση ότι δημιουργείται momentum στην αγορά υπέρ της εξασφάλισης αυτάρκειας σε είδη τροφίμων και ζωοτροφών φαίνεται να λειτούργησαν υπέρ του καλαμποκιού. Από τη στιγμή που σταμάτησαν οι σπορές σε αρκετές περιοχές λόγω βροχών, κάποιοι σκέπτονται να αυξήσουν τα στρέμματα. Αυτή την περίοδο διαθέσιμο προϊόν έφυγε από 17,5 ως 19 λεπτά. 
Στη Θεσσαλία γενικότερα τα καλλιεργούμενα στρέμματα αραβοσίτου είναι σταθερά. Στην Καρδίτσα, για παράδειγμα, οι σπορές που είχαν ξεκινήσει σταμάτησαν λόγω των βροχών, αλλά όταν βελτιωθεί ο καιρός αυτές θα κορυφωθούν. 
Εάν η πολιτεία ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει τους παραγωγούς ότι θα ελέγξει ή θα δυσκολέψει τις εισαγωγές καλαμποκιού, κυρίως από τη Βουλγαρία, τότε τα καλλιεργούμενα στρέμματα στη χώρα μας θα ήταν σίγουρα περισσότερα. 
Στη διεθνή αγορά το καλαμπόκι μπορεί να δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από την κρίση του κορονοϊού και οι χρηματιστηριακές τιμές του να έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα, ωστόσο οι Αμερικανοί αγρότες, για παράδειγμα όχι μόνο δεν σκοπεύουν να μειώσουν τις εκτάσεις που θα καλλιεργήσουν, αλλά προτίθενται να τις αυξήσουν. 
Και αυτό γιατί η μείωση των τιμών των καυσίμων σε συνδυασμό με τις μειώσεις στο κόστος των λιπασμάτων καθιστούν το καλαμπόκι μία αρκετά ελκυστική και ασφαλή επιλογή στα μάτια πολλών στριμωγμένων οικονομικά αγροτών.


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr@eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σταθερά τα καλλιεργούμενα στρέμματα στο καλαμπόκι στην Θεσσαλία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: