ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βαθύ Αυλίδος: Περιβαλλοντική βόμβα από χημική βιομηχανία καταγγέλλουν οι κάτοικοι


Την έντονη ανησυχία των κατοίκων στο Βαθύ της Αυλίδας προκαλεί η συνεχιζόμενη λειτουργία χημικής βιομηχανίας στην περιοχή, μετά την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δεξαμενή με 200 τόνους της χημικής ουσίας στυρένιο, που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία χρωμάτων και θεωρείται ιδιαίτερα καρκινογόνος.

Οι κάτοικοι μάλιστα, ζητούν να ανασταλεί η λειτουργία της βιομηχανίας, καταγγέλοντας παράλληλα, ότι δεν πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και ότι λειτουργεί με καταστρατήγηση της προσωρινής άδειας που έχει λάβει από το 2015. 

Όπως λένε χαρακτηριστικά, η λειτουργία του εργοστασίου στο Βαθύ Αυλίδος συνιστά μία «βόμβα για την περιοχή που απειλεί άμεσα την υγεία των ανθρώπων και υποβαθμίζει το περιβάλλον» λένε οι κάτοικοι στο Βαθύ Αυλίδας και ζητούν από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό να δώσει ένα τέλος στην αγωνία τους. 

Η φωτιά που ξέσπασε προ ημερών στο εργοστάσιο κατασβέστηκε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η δεξαμενή περιείχε 200 τόνους της διαλυτικής ουσίας στυρένιο, μίας πολύ τοξικής ουσίας που προκαλεί ακόμη και στην έκλυση στον αέρα μια σειρά από μόνιμες βλάβες στον άνθρωπο (καρκίνο στους λεμφαδένες, λευχαιμία, αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλεί γενετικές μεταλλάξεις και τερατογενέσεις). 

Το στυρένιο θεωρείται επικίνδυνο, κυρίως σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ή το δέρμα. Το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ το έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο των καρκινογόνων ουσιών, ενώ προ ετών όταν τουρκικό βυτιοφόρο είχε διαρροή μόλις 20 τόνων στυρένιου σε δρόμο της Βουλγαρίας, εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα … 200 μέτρων!


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩΓια άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Βαθύ Αυλίδος: Περιβαλλοντική βόμβα από χημική βιομηχανία καταγγέλλουν οι κάτοικοι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: