ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων:Να επιλυθούν αμέσως τα αγροτικά προβλήματα


«Ο πρωτογενής τομέας είναι σίγουρο ότι μετά το τέλος της πανδημίας θα σηκώσει το βάρος τόσο σε διατροφικό επίπεδο όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας , όπως ακριβώς έκανε και στη δύσκολη περίοδο των μνημονίων.

Για να μπορέσει όμως τουλάχιστον ο αγροτικός κόσμος να σταθεί στα πόδια του θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματά του».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, τονίζοντας πως «η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και οι αγροτικοί σύλλογοι συνεχίζουν ακόμα και τώρα σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας λόγω του κορονοϊού , να παλεύουν για την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων τα οποία όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές είναι προβλήματα επιβίωσης».

Τα προτεινόμενα μέτρα τη ΕΟΑΣΝΛ είναι:

* Μείωση κόστους παραγωγής , μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και άμεση επιστροφή αγροτικού πετρελαίου.

* Κατώτερες εγγυημένες τιμές ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μένει στον παραγωγό ένα λογικό κέρδος. Ειδικά τώρα που αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων που ακούγονται, ο χειμώνας αναμένεται πολύ δύσκολος για όλους.

* Αναπλήρωση εισοδήματος στους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την υγειονομική αυτή κρίση.

* Να απαλλαγούν οι αγρότες όπως και οι άλλες κοινωνικές ομάδες από την πληρωμή του ΕΦΚΑ όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση, και οι εισφορές αυτών να καλύπτονται από το κράτος.

* Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στο 100%. Πληρωμή των ζημιών για το έτος 2019 με τα χρήματα τα οποία έχουν ήδη προπληρώσει οι αγρότες.

* Να δοθεί παράταση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ .Οι δηλώσεις δεν μπορεί να γίνονται από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο όπως είπε ο κος Βορίδης για δύο λόγους.

* Ο μέσος όρος ηλικίας του αγροτικού πληθυσμού στη χώρα μας είναι τα 55 έτη και κατά συνέπεια οι ηλικίες αυτές δεν μπορούν να χειριστούν ικανοποιητικά το διαδίκτυο.

* Σε περίπτωση λάθους στη δήλωση ΟΣΔΕ ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την μη πληρωμή των αγροτών; Αν θέλει ο υπουργός να κάνει τις δηλώσει εξ αποστάσεως ας δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση πληρωμών για τυχόν λάθη , όπως έκανε και στο παρελθόν με την πληρωμή στο πρόγραμμα νιτρορύπανσης.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: Εμείς ως αγροτικός πληθυσμός αναλαμβάνουμε την ατομικά μας ευθύνη και μένουμε σπίτι για την εξάλειψη της πανδημίας. Ας αναλάβει και η κυβέρνηση την ευθύνη της, ας δώσει λύσει στα προβλήματά μας και ας αποδείξει εμπράκτως αυτό που λέει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, ότι ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας ανάπτυξης του τόπου μας.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων:Να επιλυθούν αμέσως τα αγροτικά προβλήματα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: