ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.):Αραβική χρηματοδότηση για τη διάσωση ενδημικού φυτού “Horstrissea dolinicola”Με αραβική χρηματοδότηση θα συνεχιστούν οι δράσεις της Μονάδας Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών (Μ.Δ.Μ.Φ.) του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), προκειμένου να διασωθεί το ενδημικό φυτό “Horstrissea dolinicola”. 

Οπως ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από το Ταμείο για τη Διατήρηση Ειδών Mohamed bin Zayed (MbZ), έως το 2022. Πρόκειται για το Ταμείο του Πρίγκιπα του Εμιράτου του Αμπού Ντάμπι Mohamed bin Zayed των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το οποίο παρέχει επιχορηγήσεις σε έργα για την προστασία των πιο απειλούμενων ειδών στον κόσμο. 
 
Οπως εξηγεί σχετική ανακοίνωση του ΜΑΙΧ, το φυτό Horstrissea dolinicola είναι ενδημικό της Κρήτης και βρίσκεται μόνο σε μια περιορισμένη περιοχή στην τοποθεσία «Πετραδολάκια» του Δήμου Ανωγείων στον Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 1500 μέτρων. 
 
Σύμφωνα με τα κριτήρια της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της φύσης (IUCN) έχει χαρακτηριστεί ως «Κρισίμως Κινδυνεύον» ενώ αποτελεί ένα από τα 50 πιο απειλούμενα φυτά στα νησιά της Μεσογείου. Το φυτό θεωρείται σημαντικό και μοναδικό καθώς είναι ένα από τα λίγα ενδημικά γένη της χλωρίδας της Ελλάδας.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.):Αραβική χρηματοδότηση για τη διάσωση ενδημικού φυτού “Horstrissea dolinicola” Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: