ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

SOS εκπέμπουν οι επαγγελματίες ψαράδες της λίμνης ΠολυφύτουΤην βοήθεια της πολιτείας ζητούν οι 150 επαγγελματίες αλιείς στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, όπου εδώ και 2 μήνες έχουν σταματήσει λόγω κορωνοϊού, οι δυσκολίες είναι πολλές καθώς οι εξαγωγές ως επί τω πλείστον σε Γαλλία και Ιταλία έχουν σταματήσει, και δεν έχει γνωστό εάν και πότε θα ξεκινήσουν.


 
 
Οι 150 επαγγελματίες αλιείς ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα, αφού η πανδημία έχει «χτυπήσει» και τον δικό τους κλάδο, με το μεροκάματο να είναι πλέον σπάνιο και το μέλλον, αβέβαιο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όπως τονίζουν μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Ζητούμενο για τους επαγγελματίες ψαράδες της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου , για να ξεκινήσει και πάλι η αλιεία στον τόπο τους, οι επιχορηγήσεις η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η φορολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 Φεβρουαρίου , οι βάρκες παραμένουν δεμένες στη προβλήτα της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου με τους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία τους αφού οι εξαγωγές για τα λιμνίσια ψάρια και τις μπλε καραβίδες έχουν σταματήσει και στην εγχώρια αγορά η ζήτηση είναι μικρή. Ενώ στις λαϊκές αγορές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, λόγω των μέτρων προστασίας από τον covid19, τους επιτρέπεται ανά 15 ημέρες να πωλούν τα αλιεύματα τους με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ακόμα δυσκολότερη.
 

Έντονη είναι και η ανησυχία των νέων ανθρώπων που επέστρεψαν στην γενέτειρά τους και στο επάγγελμα των γονιών τους, ενισχύοντας τον αλιευτικό στόλο, ενώ έχουν εκδοθεί 27 νέες άδειες με τις επενδύσεις σε βάρκες και αλιευτικά εργαλεία να αγγίζουν ακόμα και τις 30 χιλιάδες ευρώ.

 
Δέσποινα Αμαραντίδου
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
SOS εκπέμπουν οι επαγγελματίες ψαράδες της λίμνης Πολυφύτου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: