ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δικαίωση Ελλάδας από Δικαστήριο ΕΕ – Επιπλέον 166 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια


Το επιπλέον ποσό των 166 εκατομμυρίων ευρώ περίπου θα μπει στα κρατικά ταμεία μετά την δικαίωση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο αναγνώρισε ότι κακώς τα χρήματα αυτά παρακρατήθηκαν από κοινοτικές ενισχύσεις, καθώς είχε κριθεί πως παραβιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία από τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι η δεύτερη κατά σειρά καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη δικαίωση τον περασμένο Φεβρουάριο με την οποία κρίθηκε πως πρέπει να επιστραφεί στην Ελλάδα το ποσό των 280 εκ. ευρώ. Έτσι, το ποσό που πρέπει να επιστραφεί ξεπερνά τα 435 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση αφορά ελέγχους που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2009 έως το 2012 για τη νομιμότητα των επιδοτήσεων για τα βοσκοτόπια μετά από τους οποίους είχε αποφανθεί πως είχε παραβιαστεί η σχετική κοινοτική νομοθεσία. Αποτέλεσμα ήταν να παρακρατηθούν οι συγκεκριμένες επιδοτήσεις.

Οι δύο αποφάσεις εκδόθηκαν μετά από αναιρέσεις που κατέθεσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά καταδικαστικών αποφάσεων του πρωτοβάθμιου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις ανοίγουν το δρόμο και για άλλες που εκδόθηκαν σε βάρος της Ελλάδας το 2018 οι οποίες εκκρεμούν για το ίδιο θέμα.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Δικαίωση Ελλάδας από Δικαστήριο ΕΕ – Επιπλέον 166 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: