Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ - 50 Πανεπιστημιόλογοι Γεωπονίας στον ΕΛΓΑ ....

Δεν έχει τέλος η συνεχής προσπάθεια αποκλεισμού των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ . Ο ΕΛΓΑ προχωρά σε εσπευσμένη πρόσληψη 50 εποχικών υπαλλήλ...Δεν έχει τέλος η συνεχής προσπάθεια αποκλεισμού των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ .
Ο ΕΛΓΑ προχωρά σε εσπευσμένη πρόσληψη 50 εποχικών υπαλλήλων μόνο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Δεν προβλέπεται καμία θέση για Γεωπόνους Τ.Ε. ....

Σύμφωνα με το agronews.gr:


Αγώνας ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις ζημιές με 50 νέες προσλήψεις - Τη δυσκολία στην οποία έχει βρεθεί εκ νέου το τελευταίο διάστημα ο ΕΛΓΑ, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στην αγροτική παραγωγή, προδίδει η εσπευσμένη πρόσληψη 50 εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα κληθούν να συνδράμουν το έργο της εκτίμησης των ζημιών.

Έτσι, από τη μια ο Οργανισμός βρέθηκε χωρίς επαρκή ενεργητική προστασία (αντιχαλαζικά νέφη) κι από την άλλη δείχνει να βρίσκεται χωρίς επαρκές προσωπικό την ώρα της «μάχης».

Είναι σαφές ότι η οργανωτική δομή του Οργανισμού παραμένει αδύναμη και αναχρονιστική, καθώς το όλο πνεύμα λειτουργίας του βασίζεται σε ένα υπαλληλοκεντρικό και πελατειακό σύστημα. Αυτό το μοντέλο δεν θα μπορούσε να αντέξει και να ανταποκριθεί με επάρκεια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και των έντονων καιρικών φαινομένων και διακυμάνσεων που επηρεάζουν ποικιλοτρόπως την αγροτική δραστηριότητα.

Μ' αυτή την έννοια οι 50 νέες προσλήψεις που ανακοίνωση την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ σε συνέχεια των καταστροφών που συνετελέστηκαν στην αγροτική παραγωγή στις 26 Μαϊου αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και οι οποίες μπορεί να ολοκληρωθούν και κατόπιν εορτής, δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να λύσει τα εγγενή προβλήματα του Οργανισμού και να αποκαταστήσει την τάξη στην ασφαλιστική κάλυψη της αγροτικής παραγωγής.

Χρειάζεται μια γενναία και εκ βάθρων αλλαγή, στην οποία αναμβίβολα ο εν λόγω Οργανισμός θα πρέπει να έχει τον πρώτο και καθοριστικό λόγο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η διεθνής εμπειρία, να υπάρξουν συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα ασφάλισης σε κάποια πεδία, σε κάθε περίπτωση όμως, ο ασφαλιστικός οργανισμός των αγροτών να έχει κεντρικό ρόλο με νέα ωστόσο αντίληψη για τα πράγματα και φυσικά με πλήρη αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και των συστημάτων πληροφορικής που θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

Θέμα: Άμεσα προσλήψεις συμβασιούχων Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων

Ο ΕΛΓΑ θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις προσωπικού 50 συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων και 8 συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Κτηνοτρόφων.

Οι προσλαμβανόμενοι θα απασχοληθούν έως 8 μήνες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, κατόπιν της υπ’ αρίθμου 51/287-5-2020 (ΑΔΑ 6ΘΟΔ46ΨΧΞ5-Β3Σ) εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επεγουσών αλλαγών προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των εκτεταμένων ζημιών που έχοπυν σημειωθεί λόγω παγετού σε καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων καθώς επίσης και λόγω πλημμυρών.

Η επιλογή της Διοικήσεως του ΕΛΓΑ να προσφύγει στην εφαρμογή του άρθρου 20 του νόμου 2190/1994 για την πρόληψη των παραπάνω ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας COVID-19 ήταν αδύνατη η αξιοποίηση των πινάκων ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων, οι οποίοι κατά τη περσινή περίοδο είχαν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα τη λήξη της ισχύος τους την 24η Απριλίου 2020.

Πέραν της προσφυγής στο άρθρο 20 του νόμου 2190/1994, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ προωθούν επειγόντως την έγκριση από τη Βουλή διάταξης με την οποία θα ανανεωθεί η ισχύς του πίνακος κατάταξης των ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων, ώστε να είναι δυνατή η πρόσληψή τους σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΛΓΑ.

Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα προκήρυξη έχουν οι υποψήφιοι με προϋπηρεσία στον ΕΛΓΑ, οι οποίοι θα καταταγούν σύμφωνα με αυτή, με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Η απόλυτα αξιοκρατική κατάταξη των υποψηφίων θα δημοσιευθεί μέσω της ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο της απόλυτα αξιοκρατικής κατάταξης των υποψηφίων.


Δείτε εδώ τις προκηρύξεις και τις καταληκτικές ημερομηνίες

agronews.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια