ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας:Βιβλική καταστροφή στο οικοσύστημα της Λίμνης με τη καύση των καλαμιώνΓια βιβλική καταστροφή του οικοσυστήματος της Λίμνης Βεγορίτιδας κάνουν λόγω τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας από τη καύση καλαμιών που είναι έντονη το τελευταίο διάστημα και από την πλευρά του Αμυνταίου και από την πλευρά της Έδεσσας. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας Νίκος Μούλας «το τελευταίο διάστημα έχει καταστραφεί όλο το οικοσύστημα της περιοχής με τις φωτιές που βάζουν επιτήδειοι για να κερδίσουν μερικά στρέμματα γύρω από τη λίμνη τα οποία θέλουν να καλλιεργούν σκοτώνοντας τη χλωρίδα και τη πανίδα του οικοσυστήματος της Βεγορίτιδας».

Ο Σύλλογος έχει προχωρήσει ήδη σε καταγγελίες στις πυροσβεστικές υπηρεσίες Πτολεμαίδας και Έδεσσας από τις οποίες διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που έχουν προβεί σε αυτή της εγκληματική, όπως τη χαρακτήρισε, πράξη.

Πρόταση του Συλλόγου, πρόσθεσε ο κ. Μούλας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι να εκπονηθεί ειδική μελέτη μέσω της οποίας θα προβλέπεται μέχρι πιο σημείο μπορούν να καλλιεργήσουν οι αγρότες γύρω από τη λίμνη και να μπουν όρια για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της καύσης των καλαμιών που είναι ούτως ή άλλως απαγορευτικό γύρω από περιοχές natura.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας:Βιβλική καταστροφή στο οικοσύστημα της Λίμνης με τη καύση των καλαμιών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: