ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αλλάζει χρώμα ο κάμπος…


Λιώνουν και τα τελευταία χιόνια που απέμειναν στον Όλυμπο, ανεβαίνει η θερμοκρασία, παίρνει άλλο χρώμα ο κάμπος και από το καταπράσινο τοπίο που ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες, αλλάζει ενδυμασία και αρχίζει να σκουραίνει, τα σιτάρια ωριμάζουν, μπαίνοντας στην τελική ευθεία, μαζί με αυτά ξεπροβάλλουν και οι πρώτες θεριζοαλωνιστικές μηχανές στους δρόμους, με τους κομπινιέρηδες να προετοιμάζονται για την έναρξη της αλωνιστικής περιόδου.

Και όλα αυτά φέτος, όπου για το σκληρό σιτάρι, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, για μια υψηλότερη τιμή σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αφού, παρά την αρχική ανομβρία των πρώτων μηνών, οι βροχές του Μαρτίου και του Απριλίου ευνόησαν τις καλλιέργειες και έδωσαν ξανά φυσιολογικό «χρώμα», γεμίζοντας παράλληλα τα στάχυα, γεγονός που οι ειδικοί προεικάζουν ως μία πιο εποικοδομητική χρονιά, εφόσον δεν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα στον κάμπο, βροχοπτώσεων αλλά και πρόωρου καύσωνα.
 
 Οι πρώτες συλλογές σιτηρών στα «ρεβένια» αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουνίου, ταυτόχρονα με τα κριθάρια και θα συνεχίσουν τον υπόλοιπο μήνα και τα άλλα χωράφια στον κάμπο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην αγορά τα σιτηρά κινούνται στα 25 σεντς/κιλό, και η πορεία τους αναμένεται να είναι ανοδική σε όσους αντέξουν και τα αποθηκεύσουν, καθώς ως γνωστόν τα έξοδα και οι υποχρεώσεις των αγροτών τρέχουν, εγκαταλείποντας ολοένα και περισσότερο τη λογική της αποθήκευσης, μη έχοντας τις απαιτούμενες οικονομικές αντοχές.
 
 Του Γ. Γκαντέλου
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αλλάζει χρώμα ο κάμπος… Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: