ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας:Παρουσίαση του σχεδίου στήριξης των κτηνοτρόφωνΤο σχέδιο στήριξης των κτηνοτρόφων παρουσίασε στις Τοπικές Κοινότητες Βεύης και Κέλλης που επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Άμπα και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ.


 
 
Το σχέδιο στήριξης των κτηνοτρόφων περιλαμβάνει κάλυψη των απαραίτητων υποδομών (οδοποιία, ηλεκτροδότηση, ύδρευση), ενίσχυση της γεωργικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκτροφή και ανάδειξη αυτόχθονων φυλών προβάτων (Πελαγονίας) και ενθάρρυνση της συλλογικής ή ατομικής πρωτοβουλίας για επενδύσεις στη μεταποίηση.

 
 
Στη τοπική κοινότητα Κέλλης ο πρόεδος της Κοινότητας Αθανάσιος Τάσκας έθεσε στον κ. Κασαπίδη τα χρόνια προβλήματα του πρωτογενή τομέα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Περιφερειάρχη στην περιοχή επισκέφτηκαν τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του τυροκομείου και της ταπητουργίας, για τις οποίες ο κ. Κασαπίδης δεσμεύτηκε να επαναλειτουργήσουν, εφόσον οι κάτοικοι ιδρύσουν συνεταιρισμούς.

 
 
Στη Τ.Κ. Βεύης ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Κωνσταντίνος Σακουλέβας και ο Πρόεδρος του χωρίου Δημήτριος Κυριακού κατέθεσαν εγγράφως στον Περιφερειάρχη, τις προτάσεις των κτηνοτρόφων της Τοπικής Κοινότητας, ώστε να αναβαθμίσουν ποιοτικά τον χώρο εργασίας τους και να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, ενώ έθεσαν και το θέμα της αποκατάστασης του περιβάλλοντος και των εκτάσεων από την εξόρυξη του παλαιού ορυχείου.

 
 
Από την Φλώρινα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανακοίνωσε την υπογραφή προσκλήσεων για την στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας, που προβλέπουν:

– Βελτίωση της πρόσβασης των ΑμεΑ στους κοινόχρηστους χώρους και τα δημόσια κτίρια συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ.

– Αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ ευρώ.

– Ανάδειξη της τοπικής πολιτισμικής κληρονομιάς με ψηφιακά μέσα προϋπολογισμού 6 εκ ευρώ.

– Αναβάθμισης κοινωνικών υποδομών (βελτίωση, αναβάθμιση, επέκταση κοινωνικών υποδομών όπως στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δομές αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ, κέντρα διημέρευσης, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, υποδομές φροντίδας αστέγων κ.ά.) συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκ ευρώ.

– Υλοποίηση μικρών εγγειοβελτιωτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκ ευρώ.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας:Παρουσίαση του σχεδίου στήριξης των κτηνοτρόφων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: