ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τηλεδιάσκεψη “Γαβρόγλου” με Πρυτάνεις των ''πανεπιστημιοποιημένων ΤΕΙ''...


Επιδίωξη του Κ. Γαβρόγλου είναι να ακούσει από τους ίδιους τους Πρυτάνεις τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα , και μετά το πέρας ενός και πλέον χρόνου της θεσμικής του πρωτοβουλίας τα ΤΕΙ να απορροφηθούν από τα Πανεπιστήμια

Σε τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τις Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων που απορρόφησαν τα ΤΕΙ της χώρας.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή με στόχο να γίνει μία πρώτη αποτίμηση από την συγχώνευση των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια.

Η τηλεδιάσκεψη, παρότι ο Κ. Γαβρόγλου σήμερα εκτελεί χρέη Συμβούλου για θέματα παιδείας του Αλέξη Τσίπρα, δεν αποτελεί κομματική πρωτοβουλία , όπως ο ίδιος το έχει ξεκαθαρίσει στους προσκεκλημένους του.

Επιδίωξη του Κ. Γαβρόγλου είναι να ακούσει από τους ίδιους τους Πρυτάνεις τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα , μετά το πέρας ενός και πλέον χρόνου της θεσμικής του πρωτοβουλίας τα ΤΕΙ να απορροφηθούν από τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν από το ΕΚΠΑ ο Αντιπρύτανςη κ. Σφηκόπουλος, Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ο Πρύτανης Σπυρίδων Κίντζιος, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο Πρύτανης Παναγ. Καλδής, από το Ελληνκό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Πρύτανης Νικ. Κατσαράκης κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι με νόμους του πρώην υπουργού Παιδείας, που ψηφίστηκαν στη Βουλή μετεξελίχθηκαν σε Πανεπιστήμια τα ΤΙ Αθήνας, Πειραιά και Κρήτης ενώ απορροφήθηκαν από όμορα Πανεπιστήμια τα υπόλοιπα ΤΕΙ.

Μοναδική εξαίρεση η ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία παραμένει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. 
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τηλεδιάσκεψη “Γαβρόγλου” με Πρυτάνεις των ''πανεπιστημιοποιημένων ΤΕΙ''... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: