ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Αγιά σε καλλιέργειες κερασιών και μήλων


Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, αποτελούμενο από τον Μιχάλη Λιόντο, προϊστάμενο του υποκαταστήματος του Οργανισμού στη Λάρισα, και τους Σαμαρά Γεώργιο και Σπανό Βασίλη, γεωπόνους – επόπτες, επισκέφτηκε την Πέμπτη κτήματα με καλλιέργειες κερασιών και μήλων στην περιοχή της Αγιάς. 


Μαζί τους ήταν ο γεωπόνος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς Δημήτριος Γκαλιάκης, όπως κι ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κρανιώτης, σύμφωνα με τον οποίο οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ κατά την επιθεώρησή τους διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα μειωμένης παραγωγής στις κερασιές, ενώ, αν και είναι νωρίς, διαφαίνεται αντίστοιχο πρόβλημα και στις μηλιές.

Μεθαύριο Δευτέρα θα υπάρξει επαφή και συνεργασία μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να οριστούν τα επόμενα βήματα για να μπορέσουν οι Αγιώτες παραγωγοί να δηλώσουν τη ζημιά τους, αυτή να εκτιμηθεί από τον ΕΛΓΑ και εν συνεχεία να λάβουν αποζημιώσεις.

Για τη μειωμένη παραγωγή, για την προβληματική καρπόδεση ουσιαστικά, πιστεύεται ότι ευθύνεται ο παγετός της 17ης Μαρτίου ή οι χαμηλές θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις κατά την περίοδο της ανθοφορίας.
 
Του Νίκου Γουργιώτη
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Αγιά σε καλλιέργειες κερασιών και μήλων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: