Σε εξαγωγικό ρυθμό η Τριφυλία: Καλά κινούνται ντομάτα, αγγούρι & καρπούζι

Σε παραγωγικό και εξαγωγικό οργασμό αγροτικών προϊόντων βρίσκεται αυτή την εποχή η περιοχή της Τριφυλίας καθώς υπάρχει πλήρης εξέλιξη ...


Σε παραγωγικό και εξαγωγικό οργασμό αγροτικών προϊόντων βρίσκεται αυτή την εποχή η περιοχή της Τριφυλίας καθώς υπάρχει πλήρης εξέλιξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, όπως και της υπαίθριας καλλιέργειας καρπουζιού.

Εντυπωσιακή φέτος είναι η εξαγωγική τάση που παρατηρείται στην καλλιέργεια αγγουριών, καθώς όπως μας επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι εξαγωγές αγγουριού έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, πράγμα που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν αγορές του εξωτερικού. 
 
Οι μεγαλύτερες εξαγωγές γίνονται προς τη Βουλγαρία κι ακολουθεί η Ρουμανία, όπως και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ετσι το αγγούρι της περιοχής με την εξαιρετική του ποιότητα έχει βρει μια σημαντική διέξοδο προς το εξωτερικό. 

Επίσης σε πλήρη εξέλιξη είναι η συγκομιδή της ντομάτας από τα θερμοκήπια της περιοχής. Μπορεί να υπάρχει μια διακύμανση των τιμών, όμως η ζήτηση είναι σταθερή. Εδώ βέβαια ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι κάποιοι παραγωγοί έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τον ιό της καστανής ρυτίδωσης του καρπού της ντομάτας.

Όσον αφορά την υπαίθρια καλλιέργεια καρπουζιού τόνισε ότι η συγκομιδή του πλέον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ποιότητά του είναι εξαιρετική και οι έλεγχοι που γίνονται από την υπηρεσία είναι συνεχείς. Η ζήτηση τόσο από την εσωτερική αγορά όσο και από το εξωτερικό είναι ικανοποιητική.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια