ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αποζημίωση ζητούν από την Πολιτεία οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης


Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ξεκινώντας συναντήσεις με θεσμικούς φορείς
Καμία βελτίωση δεν έχει παρουσιαστεί στο πρόβλημα των πατατοπαραγωγών, που εξακολουθούν να βλέπουν το προϊόν τους να πωλείται σε εξευτελιστικές τιμές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί στη Μεσσήνη έκαναν γνωστό ότι ζητούν από την Πολιτεία αποζημίωση για τη ζημιά που έχουν υποστεί. Παράλληλα, είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ξεκινώντας αρχικά συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Μεσσηνίας.

 
Ο πατατοπαραγωγός Κωνσταντίνος Δουρούμης τόνισε ότι, ξεκινώντας να πωλούν πατάτα οι παραγωγοί, έχουν ήδη «χρεοκοπήσει», καθώς έχουν κοστολόγιο 25-30 λεπτά το κιλό και το 97% της παραγωγής μέχρι σήμερα έχει πουληθεί από 16 έως 23 λεπτά.

Κάλεσε δε όλους τους φορείς της Μεσσηνίας να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά τους.

Ο Γιάννης Μπλάνας, επίσης πατατοπαραγωγός από την περιοχή της Μεσσήνης, ζήτησε από την Πολιτεία να δείξει μέριμνα για την καταστροφική χρονιά που βιώνουν. Εκτός από το τεράστιο κοστολόγιο που δεν καλύπτει τις ζημιές, έθεσε και το ζήτημα των εισαγωγών πατάτας αμφιβόλου ποιότητας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, έκανε γνωστό ότι οι αγρότες αποφάσισαν να ζητήσουν αποζημίωση από την Πολιτεία για τη ζημιά που έχουν υποστεί, ενώ έκανε γνωστό ότι, αρχής γενομένης αύριο (σ.σ. σήμερα), ξεκινούν συναντήσεις αρχικά με το δήμαρχο Μεσσήνης, μετά με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τον περιφερειάρχη, αλλά και όλους τους βουλευτές του νομού, ζητώντας να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν στο αίτημά τους για αποζημίωση της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο νεότερος ηλικιακά πατατοπαραγωγός, Νίκος Δουρούμης, τόνισε ότι η όλη κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, στρέφει τους νέους μακριά από τα χωράφια και τον τόπο τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας.

Του Κώστα Γαζούλη
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αποζημίωση ζητούν από την Πολιτεία οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:19 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: