ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δήμαρχος Νεμέας: «Να καθαριστεί ο Ασωπός ποταμός»Τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τον καθαρισμό του Ασωπού, του ποταμού που διαρρέει τον κάμπο της Νεμέας, ζητεί με επιστολή που απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος.

«Στο ποτάμι αυτό δεν έχουν γίνει συνολικές παρεμβάσεις καθαρισμού ποτέ απ’ όσο δύναμαι να θυμηθώ , καθ’ ότι είμαι γηγενής και ζω 50 χρόνια στη Νεμέα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο Κ. Φρούσιος, τονίζει ότι πλέον, «το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς φερτές ύλες και μεγάλα πεσμένα δέντρα, σε πολλά σημεία του ποταμού, έχουν εκτρέψει τη ροή του σε παρακείμενες καλλιέργειες προκαλώντας καταστροφές σε αμπέλια, σταφίδες, περιβόλια και κυρίως σε αγροτικούς δρόμους.

Ζώντας από κοντά την αγωνία και την ανασφάλεια πολλών καλλιεργητών, κάθε φορά που ο ποταμός ‘εκτρέπεται’, έχω προσπαθήσει, ενίοτε με ίδια μέσα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όμως η υλικοτεχνική υποδομή του δήμου είναι ελάχιστη και δεν επαρκεί για την επίλυσή τους.

Οφείλω να σας ενημερώσω πως το πρόβλημα πλέον είναι πολύ μεγάλο, καθώς φερτές ύλες και μεγάλα πεσμένα δέντρα σε πολλά σημεία του ποταμού, έχουν εκτρέψει τη ροή του σε παρακείμενες καλλιέργειες προκαλώντας καταστροφές σε αμπέλια, σταφίδες, περιβόλια και κυρίως σε αγροτικούς δρόμους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νεμέας στην επιστολή του προς τον περιφερειάρχη. 
 
ppel.gov.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Δήμαρχος Νεμέας: «Να καθαριστεί ο Ασωπός ποταμός» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: