ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τεράστιος λαγοκέφαλος στα Χανιά - Αυξάνονται επικίνδυνα τα τοξικά ψάριαΌλο και μεγαλύτερη γίνεται η ανησυχία των ψαράδων αλλά και των κατοίκων της Κρήτης για τους λαγοκέφαλους ο πληθυσμός των οποίων συνεχώς αυξάνονται.

Μετά από το χθεσινό περιστατικό στον Πλατανιά Ρεθύμνου άλλος ένας τεράστιος λαγοκέφαλος με μήκος αρκετά μεγαλύτερο από μισό μέτρο εντοπίστηκε στο Φραγκοκάστελο.

Υπενθυμίζεται οτι πρόκειται για ψάρι, η κατανάλωση του οποίου μπορεί να επιφέρει ακόμα και θάνατο. Η τοξίνη που υπάρχει στο σώμα του ονομάζεται τετροδοντοτοξίνη και προκαλεί στον άνθρωπο σοβαρά προβλήματα λόγω της παράλυσης που προκαλεί στο αναπνευστικό και το κυκλοφορικό σύστημα.

Η τοξίνη αυτή στο σώμα του ψαριού βρίσκεται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στις ωοθήκες, το συκώτι, το έντερο και το δέρμα, ενώ η τοξικότητα ποικίλει ανάλογα με το στάδιο αναπαραγωγής, είναι μεγαλύτερη κατά το στάδιο της ωοτοκίας (Μάιος – Ιούλιος) και ανάλογα με το φύλο (τα θηλυκά είναι τοξικότερα).

Η τοξίνη είναι θερμοάντοχη και δεν καταστρέφεται με το κανονικό μαγείρεμα. Για την καταστροφή της απαιτείται συνεχής βρασμός επί τουλάχιστον τρεις ώρες.
 
 
 zarpanews.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τεράστιος λαγοκέφαλος στα Χανιά - Αυξάνονται επικίνδυνα τα τοξικά ψάρια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: