ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αραχωβίτης: Φέρνετε πίσω σε προτεραιότητα προγραμματισμένες επενδύσεις, για να δώσετε προτεραιότητα σε ιδιωτικά συμφέρονταΣτ. Αραχωβίτης: «Φέρνετε πίσω σε προτεραιότητα προγραμματισμένες επενδύσεις, για να δώσετε προτεραιότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα»

Παρέμβαση στη συζήτηση για το σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας έκανε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Κανένας δεν είναι υπέρ του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. 

Ακόμα και το ΓΕΩΤΕΕ ζητά την απόσυρση ενός άρθρου του, ενώ σε κάποια άλλα εξέφρασε τουλάχιστον τις επιφυλάξεις του. Επίσης, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζήτησε συνολικά την απόσυρση του νομοσχεδίου και την επανεξέτασή του».

Σε ό,τι αφορά στους δασικούς χάρτες, ο βουλευτής τόνισε ότι «ενώ η Κυβερνήση και το Υπουργείο προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ένα σοβαρό θέμα που πράγματι υφίσταται για τα προ του 1975 με τις παραχωρήσεις, αφενός το κάνετε με λάθος τρόπο, αφετέρου δεν απαντάτε στο βασικό ερώτημα, που είναι η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη δυνατότητα εξαγοράς από τους αγρότες. Κι αυτό που λέει το ΣτΕ είναι ότι η ρύθμιση την οποία είχε κάνει ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ «φιλοαγροτική». Ενώ αυτό που κάνετε εσείς είναι να πηγαίνετε ακριβώς ένα βήμα πίσω, καλύπτοντας το πρόβλημα και, μάλιστα, με ποιον τρόπο; Με την αναστολή των δασικών χαρτών».

Στο ζήτημα των επιδοτήσεων, ο κ. Αραχωβίτης επισήμανε ότι «επειδή η πρόβλεψη για την προστασία των επιδοτήσεων ήδη υπήρχε στον προηγούμενο νόμο, καμιά επιδότηση δεν πρόκειται να χαθεί, όπως δεν χάθηκε. Όταν επιλυόταν μια διαδικασία, είτε αντίρρηση είτε εξαγορά, ο αγρότης πληρωνόταν για τις επιδοτήσεις του, και δεν υπήρχε καμία απώλεια. Ωστόσο αυτό που κάνετε τώρα είναι αυτό ακριβώς που δηλώσατε ότι δεν πρέπει να συμβεί: η παραπομπή στις καλένδες. Με την αναστολή των διαδικασιών των δασικών χαρτών παραπέμπετε στις καλένδες την επίλυση ενός προβλήματος το οποίο δεν προέκυψε από τη λειτουργία των δασικών χαρτών, αλλά εμφανίστηκε με την εφαρμογή των δασικών χαρτών».

«Η χώρα είχε υποχρέωση από το 1975 και από το Σύνταγμα να γίνει μια κανονική χώρα. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό παρά μόνο το 2017, όταν τολμήσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, ξέροντας ότι προβλήματα δεκαετιών θα έρθουν στην επιφάνεια. Το γνωρίζαμε. Τολμήσαμε, ωστόσο, να κάνουμε τη χώρα μας μια κανονική χώρα» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Οι ενεργειακές κοινότητες είναι ό,τι πιο συμμετοχικό και υπέρ των αγροτών έχει νομοθετηθεί μέχρι τώρα. Αυτό φαίνεται και από το ενδιαφέρον και την «αγκαλιά» που έχει πάρει μέχρι σήμερα από τον κόσμο. Φέρνετε πίσω σε προτεραιότητα προγραμματισμένες επενδύσεις, οι οποίες κόστισαν στον κόσμο, στους παραγωγούς. Τις φέρνετε πίσω, για να δώσετε προτεραιότητα σε αμιγώς ιδιωτικά συμφέροντα. Εδώ φαίνεται, λοιπόν, και ο τρόπος που αντιμετωπίζετε και τους αγρότες και τη συμμετοχή».

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αραχωβίτης: Φέρνετε πίσω σε προτεραιότητα προγραμματισμένες επενδύσεις, για να δώσετε προτεραιότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:46 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: