ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αμεση η ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα για ενίσχυση της εποχικής απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες


Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 10 βουλευτών της ΝΔ για την ενίσχυση της εποχικής απασχόλησης Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες, που είχε κατατεθεί με ερώτηση στη Βουλή από τις 27 Απριλίου.Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χρυσομάλλη, με την οποία επισημαίνεται ότι ο «πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε αγροτική μονάδα στην Αττική, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των συντακτών, ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση προχωρά στη νομοθέτηση της διατήρησης του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. 
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία -που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση- κινείται δυναμικά προς την κατεύθυνση της επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας, έναν βασικό άξονα της κυβέρνησης της ΝΔ. Ετσι και ο πρωτογενής τομέας θα ενισχυθεί με εργατικό δυναμικό που σήμερα λείπει και μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας θα ενισχύσει σημαντικά το εισόδημά της εργαζόμενη, χωρίς την ίδια στιγμή να χάνει το επίδομα ανεργίας που δικαιούται. 

Ο κ. Χρυσομάλλης σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις δήλωσε:
 "Η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι συνεχίζει να διατηρεί την επαφή της με τα προβλήματα του λαού, δίνοντας λύσεις βιώσιμες και ουσιαστικές. Η ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψή του σε αγροτική μονάδα, της άμεσης νομοθέτησης του δικαιώματος των ανέργων να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες, χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας, αποτελεί όχι μόνο απόδειξη πραγματικής ευαισθησίας απέναντι σε δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και χειροπιαστή επιβεβαίωση ότι στην πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης παραμένει ο πρωτογενής τομέας, αλλά επιπλέον αποδεικνύει ότι ανταποκρίνεται άμεσα στις θετικές προτάσεις των βουλευτών. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η υγειονομική κρίση στην ελληνική κοινωνία, προτείνοντας στην κυβέρνηση μέτρα και παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο την ανακούφιση όλων"».
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αμεση η ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα για ενίσχυση της εποχικής απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: