Προβληματίζει τους παραγωγούς η απόφαση της Αθηναϊκής ζυθοποιίας να σπάσει μονομερώς τα συμβόλαια κριθάριού για βυνοποίηση

Σπάει συμβόλαια η ζυθοποιία στους παραγωγούς κριθαριού και παίρνει 350 αντί των 430 κιλών ανά στρέμμα ... Προβληματίζει τους παραγωγούς ...


Σπάει συμβόλαια η ζυθοποιία στους παραγωγούς κριθαριού και παίρνει 350 αντί των 430 κιλών ανά στρέμμα ...

Προβληματίζει τους παραγωγούς στο θεσσαλικό κάμπο η απόφαση της Αθηναϊκής ζυθοποιίας να σπάσει μονομερώς τα συμβόλαια των παραγωγών στο κριθάρι που πηγαίνει για βυνοποίηση, καθώς ξεκινά ο αλωνισμός του. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν Θεσσαλοί παραγωγοί, αντί των 430 περίπου κιλών ανά στρέμμα, που ήταν η υποχρέωση παραλαβής της εταιρείας από κάθε αγρότη (προκύπτει από το σπόρο που χρησιμοποίησαν που είναι περίπου 21 κιλά ανά στρέμμα Χ 20) θα παραλαμβάνουν 350 κιλά, με τη συμφωνηθείσα τιμή των 18 λεπτών το κιλό.

Τα υπόλοιπα κιλά που ποικίλλουν απο 50 έως και 100 κιλά ανά στρέμμα οι αγρότες θα πρέπει να τα διαθέσουν για ζωοοτροφή με τις τρέχουσες τιμές να μην υπερβαίνουν τα 13 λεπτά το κιλό, ενώ θα επιδοτηθούν και με 2 λεπτά από την Αθηναϊκή ζυθοποιία.

Το γεγονός αυτό έχει σκορπίσει απογοήτευση στους παραγωγούς, οι οποίοι όμως από τη στιγμή που δεν έχουν σχηματίσει ομάδες, αδυνατούν να προσφύγουν ένας- ένας νομικά εις βάρος της ζυθοποιίας για αθέτηση των όρων του συμβολαίου, ενώ παρόμοια τακτική εφαρμόζουν όλες οι μικρές ή μεγάλες ζυθοποιίες, έχοντας ως άλλοθι το γεγονός της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης της μπύρας λόγω του δίμηνου και πλέον lock down, στα καταστήματα εστίασης.
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]