ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιάννης Λαμπρόπουλος (ΝΔ): Ζητά την κατάργηση εισφορών συνταξιούχων με αγροτικό εισόδημαΕρώτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ των συνταξιούχων που αποκτούν αγροτικό εισόδημα κατέθεσε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι συνταξιούχοι (πλην του ΟΓΑ) θα πληρώνουν από το Μάρτιο του 2021 ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον 121 ευρώ ανά μήνα, δηλαδή 1.452 ευρώ ετησίως.
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου: 
 
"Με τη διευκρινιστική εγκύκλιο της 3/04/20 με αριθμό Φ80000/ΟΙΚ.14032/571(Κατηγορίες Β1,2,3,4) του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται ότι όλοι οι συνταξιούχοι πλην τέως ΟΓΑ, που έχουν αγροτικό εισόδημα, θα πληρώνουν από 1/3/21 ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον 121 ευρώ ανά μήνα, δηλαδή 1.452 ευρώ ετησίως. 
 
Η ίδια εγκύκλιος προβλέπει, επίσης, ότι θα περικοπούν κατά 30% οι συντάξεις όσων έχουν αγροτικό εισόδημα μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ. 
 
Ανάλογη και πιο κακή διάταξη περιείχε και ο νόμος Κατρούγκαλου. Η παραπάνω διευκρινιστική εγκύκλιος είναι απόρροια του άρθρου 27 του νέου ασφαλιστικού νόμου 4670/28.2.20. 

Ειδικότερα, με τις ρυθμίσεις αυτές, ένας συνταξιούχος, που διαθέτει μια μικρή αγροτική περιουσία με ελαιόδεντρα, από την οποία παράγει το ελαιόλαδο που χρειάζεται για την οικογένειά του και ταυτόχρονα διαθέτει προς πώληση 200 κιλά, λαμβάνοντας δε και επιδότηση 800 ευρώ, θα έχει συνολικό εισόδημα από την καλλιέργεια αυτή περίπου 1.300 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να πληρώσει 1.452 ευρώ ασφαλιστική εισφορά! 
 
Γίνεται φανερό ότι οι συνταξιούχοι δεν θα καλύπτουν ούτε τα έξοδα καλλιέργειας και συγκομιδής. 

Επειδή γίνεται πλέον απαγορευτική για τους συνταξιούχους η καλλιέργεια μικρής αγροτικής περιουσίας, που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους και με την οποία υπάρχει βαθύς συναισθηματικός δεσμός. 
 
Επειδή με την παραπάνω εγκύκλιο απαγορεύεται ουσιαστικά στους συνταξιούχους να καλλιεργούν, να δραστηριοποιούνται, να παράγουν και να πληρώνουν φόρους. 
 
Επειδή σε μια χώρα, όπως η δική μας, που ενώ έχει απόλυτη ανάγκη για παραγωγή το υπουργείο σας αποτρέπει και οδηγεί στην εγκατάλειψη της πατρικής αγροτικής περιουσίας. 
 
Επειδή, η εγκύκλιος αυτή αντίκειται στην ιδεολογία και την πολιτική φιλοσοφία μιας φιλελεύθερης κοινωνίας, που επιδιώκει και δίνει κίνητρα για παραγωγή, εισόδημα, δημιουργία και φορολογία, ερωτάται ο κ. υπουργός:

• Θα ανακαλέσει την παραπάνω εγκύκλιο, ώστε να είναι δυνατή η διατήρηση και καλλιέργεια της πατρικής αγροτικής περιουσίας από τους συνταξιούχους κληρονόμους; 

• Θα τροποποιήσει, τουλάχιστον, το άρθρο 27 του νόμου 4670/2020 και να θεσπιστεί το ίδιο όριο των 10.000 ευρώ και για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε οι ανωτέρω κατηγορίες (Β1,2,3,4) της διευκρινιστικής εγκυκλίου της 3/4/20 με αριθμό Φ 80000/ΟΙΚ 14032/571 (Κατηγορίες Β1,2,3,4) να μην υπαχθούν στην καταβολή εισφορών;".
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γιάννης Λαμπρόπουλος (ΝΔ): Ζητά την κατάργηση εισφορών συνταξιούχων με αγροτικό εισόδημα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: