Μεσσηνία: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του ελαιοκομικού τομέα

Zημιές στην ελαιοκαλλιέργεια μετρούν οι παραγωγοί του νομού μας καθώς η ανομβρία του φετινού χειμώνα και οι πρόωρα πολύ υψηλές θερμοκρασ...


Zημιές στην ελαιοκαλλιέργεια μετρούν οι παραγωγοί του νομού μας καθώς η ανομβρία του φετινού χειμώνα και οι πρόωρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα, με ορατό το ενδεχόμενο να πληγεί ανεπανόρθωτα η φετινή παραγωγή. 
 
Αν και το μέγεθος του προβλήματος δεν μπορεί ακόμα ν΄αποτυπωθεί, αγρότες και γεωπόνοι της περιοχής μας, υποστηρίζουν πως οι υψηλές θερμοκρασίες που ξεπέρασαν -κατά τόπους- ακόμα και τους 40 βαθμούς βρήκαν τις καλλιέργειες της ελιάς στο κρίσιμο στάδιο της ανθοφορίας και της καρπόδεσης και το μέγεθος του προβλήματος θα εξαρτηθεί από το πώς και πόσο επηρεάστηκε τελικά η όλη διαδικασία, κάτι που θα φανεί ανάγλυφα τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
 
Την ανησυχία του πάντως από τα δεδομένα της τρέχουσας περιόδου όσον αφορά στην ανάπτυξη του ελαιοκάρπου εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ο διευθυντής της Αγροτικής Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος.

Την ίδια στιγμή, ερώτηση σχετικά με τη στήριξη του ελαιοκομικού τομέα συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και 35 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη. 
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε δυσμενέστατη θέση, βλέποντας σημαντική μείωση του εισοδήματός τους, εξαιτίας κυρίως των χαμηλών τιμών που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν. Σαν επιστέγασμα, η πανδημία δυσχέρανε τις συνθήκες, συντελώντας στη διατήρηση των εξαιρετικά χαμηλών τιμών και στη μη διάθεση του ελαιολάδου και των βρώσιμων ελιών. 
 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι απολύτως απαραίτητο οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας να τύχουν της υποστήριξης της πολιτείας με όλα τα μέσα και πόρους που μπορούν να διατεθούν.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]