ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δακοκτονία: Με μπαλώματα δε δίνεται λύση


«Να εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του» ζητά σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Όπως αναφέρεται: 
 
«Διαβάζουμε στα Μέσα την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δακοκτονία και το ψήφισμα προς το υπουργείο. Με μπαλώματα δε δίνεται λύση, η μικρομεσαία αγροτιά υποφέρει, μην παίζετε στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την καταστροφή μας, κάθε χρόνο προειδοποιούμε, κάθε χρόνο μάς καθησυχάζουν και κάθε χρόνο κλαίμε χαμένες παραγωγές. Τους καλούμε, ακόμη και την ύστατη στιγμή, αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν, να στηρίξουν και να προωθήσουν το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος για τη δακοκτονία.

Να εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας, που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Καμιά καθυστέρηση στις διαδικασίες για τη δακοκτονία στη φετινή παραγωγή. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού – τεχνικού προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες, με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Δακοκτονία: Με μπαλώματα δε δίνεται λύση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: