ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αγροτικό Πετρέλαιο :Απομακρύνεται η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για τους αγρότεςΠιθανολογείται ότι πάει για το 2021-έχει παγώσει και ο Αχελώος
Σε… όνειρο θερινής νυκτός φαίνεται ότι εξελίσσεται το θέμα της επαναφοράς του αγροτικού πετρελαίου για τους αγρότες της Θεσσαλίας και γενικότερα της υπόλοιπης χώρας.

Μπορεί προεκλογικά ο Πρωθυπουργός να μιλούσε από τη Λάρισα για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης να άφηνε «ανοιχτό το παράθυρο» για επαναφορά του ΕΦΚ από την Καρδίτσα, ωστόσο λόγω του κορωνοϊού, το θέμα φαίνεται να… παγώνει.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αφήνει το θέμα για το Δεκέμβριο, ώστε να ξεκινήσει από το 2021, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται για μέτρο που θα επιβαρύνει ετησίως τον προϋπολογισμό με περίπου 150 εκατομ. ευρώ και όχι για ένα ετήσιο εφάπαξ ποσό που θα δοθεί μία φορά στους αγρότες.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας πάντως βλέπουν ότι δεν αποτελεί το αγροτικό ζήτημα προτεραιότητα, αφού ούτε στο θέμα της μείωσης του κόστους του αρδευτικού νερού, υπάρχει κάποια κυβερνητική προτεραιότητα, πέρα από τις εντός των τειχών της Θεσσαλίας δηλώσεις κυβερνητικών στεκλεχών για επικοινωνιακούς λόγους. 
 
Το θέμα του Αχελώου, μετά την κινητικότητα του περασμένου χειμώνα έχει παγώσει, δεν παρατηρείται καμία πρωτοβουλία, πέρα εκείνης του υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή να προχωρήσει στη συντήρηση των έργων της Συκιάς και της σήραγγας εκτροπής, ενώ άλλα σημαντικά έργα, όπως το φράγμα στον Ενιπέα, δεν υπάρχουν καν στην πολιτική ατζέντα.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Αγροτικό Πετρέλαιο :Απομακρύνεται η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για τους αγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: